Σάββατο 6 Απριλίου 2024

Ισραήλ: «Αναμένουμε επίθεση από το Ιράν με το τέλος του Ραμαζανιού» Η επίθεση θα μπορούσε να συμβεί την επόμενη εβδομάδα πριν το τέλος του Ραμαζανιού 06.04.2024 | 20:23

 

Newsroom | email: info@pronews.grΟι ένοπλες δυνάμεις του Ιράν είναι σε ετοιμότητα, καθώς το καθεστώς της Τεχεράνης έχει ορκιστεί να εκδικηθεί για την πρόσφατη επίθεση του Ισραήλ στο προξενείο του στη Δαμασκό.

Σύμφωνα με το CNN, δύο Ιρανοί αξιωματούχοι αποκάλυψαν ότι έχει ληφθεί απόφαση για άμεση αντίδραση εναντίον του Ισραήλ, το οποίο έχει θέσει τις πρεσβείες του σε επιφυλακή παγκοσμίως.Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον παίρνει τα απαραίτητα μέτρα φοβούμενη μια ιρανική επίθεση σε ισραηλινούς ή αμερικανικούς στόχους.

«Βρισκόμαστε σε συναγερμό», ανέφερε ο αξιωματούχος, μιλώντας ανώνυμα, επιβεβαιώνοντας ότι μια επίθεση θα μπορούσε να συμβεί την επόμενη εβδομάδα πριν το τέλος του Ραμαζανιού.Εν τω μεταξύ, αναφέρεται ότι οι ΗΠΑ και το Ισραήλ έχουν στοιχεία που επιβεβαιώνουν σχέδια του Ιράν για επίθεση με drones Shahed και πυραύλους κρουζ.

Η κυβέρνηση της Ουάσιγκτον δεν έχει ακόμη διευκρινίσει αν τα drones και οι πύραυλοι θα εκτοξευθούν από Ιράν, Ιράκ ή Συρία. Το Ισραήλ δεν έχει σχολιάσει την επίθεση στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό, που στοίχισε τη ζωή σε επτά άτομα, δύο ταξίαρχους και πέντε μέλη των Φρουρών της Επανάστασης.

Μετά την ανακοίνωση της Τεχεράνης και της Χεζμπολάχ ότι δεν θα παραμείνουν αδρανείς, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου απείλησε την Τεχεράνη με αντίποινα.Οι απειλές του Ιράν κατά του Ισραήλ συζητήθηκαν την Πέμπτη σε τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου των ΗΠΑ με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, με τον Τζο Μπάιντεν να ξεκαθαρίζει ότι η Ουάσιγκτον στηρίζει το Ισραήλ απέναντι σε αυτές τις απειλές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/T6zCRh