Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

Μικροί πιγκουίνοι βουτούν γενναία από βράχο 15 μέτρων στα παγωμένα νερά της Ανταρκτικής: Εκπληκτικό βίντεο

 


Μικροί πιγκουίνοι βουτούν γενναία από βράχο 15 μέτρων στα παγωμένα νερά της Ανταρκτικής: Εκπληκτικό βίντεο
ΦΩΤΟ ΑΠΕ ΜΠΕ (αρχείο)

Νεοσσοί πιγκουίνοι βουτούν από 15 μέτρα ύψος για το πρώτο τους μπάνιο στα παγωμένα νερά της Ανταρκτικής. Το χαριτωμένο θέαμα κατέγραψε για πρώτη φορά η κάμερα του «National Geographic».

Εντυπωσιάζουν οι εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα το «National Geographic» με πλήθος νεοσσών πιγκουίνων να πέφτουν από έναν τεράστιο βράχο ύψους 15 μέτρων για να κολυμπήσουν για πρώτη φορά στα πολύ κρύα νερά της Ανταρκτικής.

Ο βραβευμένος κινηματογραφιστής του «National Geographic», Μπέρτι Γκρέγκορι, είχε την τύχη να απαθανατίσει με τον φακό του τη μοναδική σκηνή, όπως είπε ο ίδιος στην εκπομπή «Good Morning America».

«Όταν οι νεοσσοί κάνουν την πρώτη τους βουτιά συνήθως πηδούν στη θάλασσα από πάγο περίπου μισού μέτρου. Παρατηρήσαμε ότι πολλοί νεοσσοί προσπερνούσαν εκείνα τα σημεία για να πάνε κάπου αλλού. Έτσι χρησιμοποίησα το drone για να δω τι ακριβώς συνέβαινε και συνειδητοποίησα ότι συγκεντρώνονταν στην άκρη ενός τεράστιου γκρεμού ύψους 15 μέτρων. Έπειτα άρχισαν να πηδούν ένα – ένα για να κάνουν το πρώτο τους μπάνιο στον Νότιο Ωκεανό», είπε ο Γκρέγκορι, περιγράφοντας την υπέροχη σκηνή.

Στο βίντεο που ανάρτησε στο YouTube το «National Geographic», εμφανίζονται τα πιγκουϊνάκια να πλησιάζουν διστακτικά το χείλος του γκρεμού.

Ξαφνικά, ένα από αυτά πηδάει στο κενό και πέφτει στο νερό με παφλασμό, ενώ το παράδειγμά του ακολουθούν και άλλα.

Ο Γκρέγκορι εξήγησε ότι ο ίδιος αισθανόταν νευρικότητα, βλέποντας τη σκηνή, αφού στο νερό επέπλεαν μεγάλα κομμάτια πάγου και η σύγκρουση με αυτά «θα ήταν σαν να πέφτεις πάνω σε τσιμέντο». Ωστόσο, όπως λέει, τα πιγκουϊνάκια έβγαιναν αμέσως στην επιφάνεια κολυμπώντας, παρότι δεν το είχαν ξανακάνει στη ζωή τους.

Σύμφωνα με τη «New York Post», το εκπληκτικό υλικό θα συμπεριληφθεί στο ντοκιμαντέρ «Secrets of the Penguins» που θα κάνει πρεμιέρα την μεθεπόμενη Ημέρα της Γης, στις 2 Απριλίου του 2025

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου