Απαντήσεις στην κριτική του Στέφανου Κασσελάκη για την φορολογική πολιτική της κυβέρνησης, δίνει η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της κάνοντας λόγο για «κενά μνήμης» και για «ψέματα» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και αφήνοντας αιχμές για τις δικές του επιχειρηματικές δραστηριότητες. «Ενδεικτικά αναφέρουμε τη μείωση του ΕΝΦΙΑ πάνω από 30%, την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3 μονάδες, την αύξηση του αφορολόγητου κατά 1000 ευρώ για κάθε παιδί, τη μείωση του Φόρου Επιχειρήσεων από το 29% στο 22%, τη μείωση της προκαταβολής φόρου από το 100% στο 55%» εξηγεί.

Ψέμα χαρακτήρισε επίσης τα δεδομένα που παρέθεσε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με τα οποία: «η χώρα μας είναι πολύ χαμηλά στην Ευρώπη τόσο σε ρυθμό ανάπτυξης, όσο και σε επενδύσεις».

«Ποια είναι η αλήθεια;» διερωτάται το κυβερνών κόμμα, για να απαντήσει πως «όπως ανέφερε ο Επίτροπος Οικονομίας της Ε.Ε., η Ελλάδα τρέχει με ανάπτυξη 2%, ενώ η Ευρώπη με 0% και κάτι, γεγονός που, όπως επισήμανε, κάνει τη διαφορά».

Ο Κασσελάκης ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός που δεν έχει υποβάλει πόθεν έσχες

Σκωπτικά σχολιάζουν επίσης στην Πειραιώς το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει ακόμη υποβάλει δήλωση πόθεν έσχες.

«Ο κ. Κασσελάκης δήλωσε επίσης ότι μπορεί να επικοινωνήσει καλύτερα από όλους με τους ξένους επενδυτές καθώς, όπως είπε, είναι ο μόνος πολιτικός ηγέτης στην Ελλάδα που έχει πετύχει στον ιδιωτικό τομέα».

«Δεν ξέρουμε αν αναφέρεται σε παλιούς γνωστούς του από το Ντέλαγουερ ή όχι. Αυτό που ξέρουμε σίγουρα είναι ότι δεν έχει δώσει απαντήσεις για τις εταιρείες του και παραμένει ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός που δεν έχει υποβάλει ακόμα δήλωση πόθεν έσχες» τονίζουν.

Καταλήγοντας εξαπολύουν πυρά για το «μαξιλάρι των 37 δις», που όπως αναφέρουν«ξέχασε» να μας πει ότι ήταν το ενέχυρο των δανειστών για την τεράστια προσωπική αναξιοπιστία του προκατόχου του. Και φυσικά, «ξέχασε» ότι δημιουργήθηκε από μια σκληρή φορομπηχτική πολιτική που τσάκισε τη μεσαία τάξη.

Και κάτι τελευταίο: Το «μαξιλάρι» για το οποίο σήμερα περηφανεύεται ήταν ή δεν ήταν «η πιο μνημονιακή απόφαση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ», όπως δήλωνε ο ίδιος πριν από μερικούς μήνες;».