Έκκληση για «εγκράτεια» απευθύνει το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου, προκειμένου να αποφευχθεί «νέα ένταση και αποσταθεροποίηση στην περιοχή». Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Al Qahera η πολεμική αεροπορία της χώρας έχει τεθεί σε «ύψιστη επιφυλακή»Ομάδα διαχείρισης κρίσεων παρακολουθεί την εξέλιξη της κατάστασης και ενημερώνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα τον πρόεδρο Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό.

Προειδοποιεί η Τεχεράνη το Αμμάν Την ίδια στιγμή Ιρανοί αξιωματούχοι, μιλώντας στο πρακτορείο Fars, προειδοποιούν την Ιορδανία να μην εμπλακεί στην αντιπαράθεση με το Ισραήλ. Προειδοποιούν μάλιστα ότι σε διαφορετική περίπτωση «θα γίνει εκείνη ο επόμενος στόχος».

Η Ιορδανία έχει κηρύξει κατάστασης έκτακτης ανάγκης λόγω της επίθεσης του Ιράν κατά του Ισραήλ, όπως μετέδωσαν τα κρατκά μέσα ενημέρωσης.

Ταυτόχρονα άνοιξε τον εναέριο χώρο της που είχε κλείσει αργά χθες (13/4) το βράδυ, μετά την επίθεση του Ιράν με drones και πυραύλους κατά του Ισραήλ, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας, επικαλούμενη τις αρχές της πολιτικής αεροπορίας.

Η αεράμυνα της Ιορδανίας είναι έτοιμη να αναχαιτίσει και να καταρρίψει οποιοδήποτε ιρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος ή αεροσκάφος που παραβιάζει τον εναέριο χώρο της, λένε δύο περιφερειακές πηγές ασφαλείας.

Ο στρατός βρίσκεται επίσης σε κατάσταση υψηλού συναγερμού και τα συστήματα ραντάρ παρακολουθούν τη δραστηριότητα των drone.