Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

Υπ. Άμυνας Ισραήλ: Τυχόν επίθεση του Ιράν απευθείας στο Ισραήλ θα ανταποδοθε

 

ί

Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ διεμήνυσε χθες Πέμπτη ότι το Ισραήλ θα ανταποδώσει οποιαδήποτε ιρανική επίθεση στην επικράτειά του.

Διαβάστε επίσης: Οι ΗΠΑ περιορίζουν προληπτικά τις κινήσεις των διπλωματών τους στο Ισραήλ

«Απευθείας ιρανική επίθεση θα απαιτήσει προσήκουσα ισραηλινή ανταπόδοση εναντίον του Ιράν», είπε στον αμερικανό ομόλογό του Λόιντ Όστιν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής τους, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου των υπηρεσιών του.

Κατά το Πεντάγωνο, ο αμερικανός στρατηγός Μάικλ «Έρικ» Κουρίλα, ο επικεφαλής του μεικτού διοικητηρίου των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (CENTCOM, «κεντρική διοίκηση»), επέσπευσε επίσκεψή του στο Ισραήλ για να συζητήσει με τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας αυτής τις «τρέχουσες απειλές για την ασφάλεια».

Ο στρατηγός Κουρίλα επισκέπτεται τακτικά τη χώρα τους τελευταίους μήνες, μετά το ξέσπασμα του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας τον Οκτώβριο.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Μόσχα: «Εάν δυνάμεις των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας αναπτυχθούν στην Ουκρανία θα κτυπήσουμε με ότι έχουμε» «Η Βρετανία -και συγνώμη από την Ιρλανδία- θα πάει στον βυθό» 29.04.2024 | 22:05

  Σε ευθεία προειδοποίηση κατά των ΗΠΑ, Γαλλίας και Βρετανίας προχώρησε Μόσχα μέσω της κρατικής τηλεόρασης, ώστε οι αυτές οι χώρες να μην στ...