Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Φόβος στο Μαξίμου – «Να πάρουμε τις εκλογές στα σοβαρά» λέει ο Μητσοτάκης

 


Φόβος στο Μαξίμου – «Να πάρουμε τις εκλογές στα σοβαρά» λέει ο Μητσοτάκης

Ανήσυχος εμφανίστηκε στην ομιλία του, στην Καλλονή της Λέσβου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς η κρίσιμη δημοσκοπική συρρίκνωση του τελευταίου διαστήματος έχει ταρακουνήσει το Μαξίμου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «Οι Έλληνες πολίτες θα τα ζυγίσουν πολύ προσεκτικά τα πράγματα, όπως κάνουν πάντα όταν βρίσκονται εν όψει μιας εθνικής κάλπης. Δεν θα πειραματιστούν, δεν θα δώσουν κανένα περιθώριο, δεν θα αφήσουν καμία χαραμάδα να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον πολιτικής αστάθειας». Για άλλη μία φορά το αφήγημα της αστάθειας αναπαράγεται, με σκοπό να αντιμετωπιστεί η λογική της χαμένης ψήφου και να μη αποτυπωθεί η κοινωνική δυσαρέσκεια.

Μήνυμα στη παραδοσιακή βάση της ΝΔ

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσπάθησε να απαντήσει και στην κριτική που δέχεται στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, περί της πασοκοποίησης και απομάκρυνσης από τις παραδοσιακές αρχές της γαλάζιας παράταξης.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η ΝΔ «κρατάει σταθερές και αναλλοίωτες τις αξίες της. Ταυτόχρονα, όμως, ανοίγει, διευρύνεται, έτσι ώστε σήμερα να συναντώνται στους κόλπους της όλοι οι παραδοσιακοί μας αγωνιστές με συμπολίτες οι οποίοι μας ψηφίζουν για πρώτη φορά, διότι βλέπουν σε αυτή την παράταξη τη μόνη αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης στον τόπο».

Σημειώνεται ότι οι περιοδείες του Μητσοτάκη θα πυκνώσουν σε όλη τη χώρα, ενώ ταυτόχρονα πρωτοκλασάτοι υπουργοί θα βγουν στις γειτονιές, ώστε να αντιμετωπιστεί η πολιτική φθορά της κυβέρνησης. Στη Βόρεια Ελλάδα, όπου η Νέα Δημοκρατία έχει μεγάλη διαρροή ψηφοφόρων σε κόμματα δεξιότερά της, ειδικό ρόλο θα διαδραματίσουν οι Βορίδης, Γεωργιάδης και Πλεύρης, με προμετωπίδα την υποψηφιότητα του Φρέντη Μπελέρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Εκπαίδευση με... κλεμμένες ειδήσεις

    ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ  Αγωγή κατά Microsoft και OpenAI από αμερικανικές εφημερίδες για πνευματικά δικαιώματα  ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ   02.05.24 16:58...