Σάββατο 13 Απριλίου 2024

Ενημέρωση Σαββατοκύριακου Από την καθημερινή ενημέρωση του Reuters

 

Reuters Reuters

Ενημέρωση Σαββατοκύριακου

Από την καθημερινή ενημέρωση του Reuters

Από την Kate Turton, Συντάκτης Newsletter

Καλώς ήρθατε στην ενημέρωση του Σαββατοκύριακου, καλύπτω τον Robert σήμερα.

Έχουμε το τελευταίο από ένα νευρικό Ισραήλ , η Κίνα κατηγορείται ότι ενίσχυσε την πολεμική μηχανή της Ρωσίας και το podcast του Σαββατοκύριακου είναι στη Νιγηρία για τη 10η επέτειο από την απαγωγή 276 μαθητών από την Μπόκο Χαράμ.

Ο ισραηλινός στρατός είπε ότι ζήτησε από τον κόσμο να παραμείνει σε επαγρύπνηση. Majid Asgaripour/WANA (Πρακτορείο Ειδήσεων Δυτικής Ασίας) μέσω REUTERS/File Photo

Το Ισραήλ στα άκρα, περιμένει ιρανικά αντίποινα

  • Αναμονή: Το Ισραήλ περίμενε νευρικά μια επίθεση από το Ιράν, το οποίο σύμφωνα με το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικής Πληροφοριών των ΗΠΑ, είναι οπλισμένο με τον μεγαλύτερο αριθμό βαλλιστικών πυραύλων στην περιοχή, καθώς αυξήθηκαν οι προειδοποιήσεις για αντίποινα για τη δολοφονία ενός ανώτερου στελέχους την περασμένη εβδομάδα αξιωματικός στην πρεσβεία του Ιράν στη Δαμασκό. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι περίμενε ότι το Ιράν θα επιτεθεί στο Ισραήλ "νωρίτερα, παρά αργότερα".
  • Μάχη απαλλαγής από τη στράτευση: Η μακροχρόνια εξαίρεση της υπερ-ορθόδοξης εβραϊκής κοινότητας του Ισραήλ από τη στράτευση χρονολογείται από τη δημιουργία του Κράτους του Ισραήλ. Τους τελευταίους μήνες ήταν η αιτία διαμαρτυριών καθώς ο υπερορθόδοξος πληθυσμός έχει αυξηθεί γρήγορα και οι πιο κοσμικοί Ισραηλινοί επωμίζονται τον κίνδυνο και την αγγαρεία του πολέμου στη Γάζα .

Εάν κερδίσει, ο Τραμπ θα προσπαθήσει να μειώσει την εξουσία των χρηματοπιστωτικών ρυθμιστικών αρχών

  • Μείωση της γραφειοκρατίας: Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα επιδιώξει να μειώσει απότομα την εξουσία των ρυθμιστικών αρχών των χρηματοπιστωτικών αρχών των ΗΠΑ, σύμφωνα με ανασκόπηση δημόσιων εγγράφων και συνεντεύξεων με άτομα που συμμάχησαν με τον πρώην πρόεδρο. Η πρώτη κυβέρνηση Τραμπ, με μικτή επιτυχία , εργάστηκε για να αντιστρέψει μια σειρά από κανόνες της εποχής Ομπάμα.
  • Σσσς!: Εφετείος της Νέας Υόρκης την Τετάρτη αρνήθηκε την τρίτη τελευταία απόπειρα του Ντόναλντ Τραμπ αυτή την εβδομάδα να καθυστερήσει την ποινική δίκη του στις 15 Απριλίου με κατηγορίες που προέρχονται από σιωπηλές πληρωμές σε πορνό σταρ. Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων θεωρεί τις κατηγορίες σοβαρές , σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos.

Η προειδοποίηση της Yellen προς την Κίνα για την πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα

  • Breakingview: Η Robyn Mak πιστεύει ότι τα εργοστάσια της Κίνας θα συνεχίσουν να προχωρούν, ανεξάρτητα από το τι λένε ξένοι αξιωματούχοι όπως η Janet Yellen. Τη Δευτέρα, ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ ήταν ο τελευταίος που προειδοποίησε το Πεκίνο να μην παραγκωνίζει τις δυτικές εταιρείες πλημμυρίζοντας τις αγορές με φθηνές εξαγωγές.
  • Τι υπερπαραγωγική ικανότητα; Η απάντηση του Πεκίνου ήταν εμφατική, καθώς η Κίνα είπε ότι οι βιομηχανίες της είναι απλώς πιο ανταγωνιστικές . Αυτή είναι μια απότομη αλλαγή στον τόνο από μόλις πριν από ένα μήνα, όταν οι αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Li Qiang, εξέφρασαν τις δικές τους προειδοποιήσεις για την πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα.

Οι Ελβετίδες κερδίζουν την υπόθεση ορόσημο για το κλίμα στο ανώτατο δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων

  • Οι γυναίκες κερδίζουν: Περισσότερες από 2.000 Ελβετίδες που προσέφυγαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κέρδισαν μια σημαντική νίκη αυτή την εβδομάδα. Υποστήριξαν ότι η ελβετική κυβέρνηση είχε παραβιάσει τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών της αποτυγχάνοντας να κάνει αρκετά για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.
  • Ασημί-λευκοί χειμώνες που λιώνουν σε άνοιξη: Παρά τη φήμη για τα χιονισμένα βουνά και τον καθαρό αέρα των Άλπεων, η απόφαση ότι η Ελβετία απέτυχε να προστατεύσει τον λαό της από τις καταστροφές της κλιματικής αλλαγής αμαύρωσε αυτή την εικόνα. Οι επικριτές συμφωνούν, λέγοντας ότι η χώρα έχει κάνει πολύ λίγα για τον πλανήτη και έχει λειτουργήσει ως επιχειρηματικός κόμβος για μερικές από τις πιο ισχυρές διεθνείς εταιρείες στα ορυκτά καύσιμα και την εξόρυξη.

Πριν ξεχάσω…

Μια σύγκρουση στο Σουδάν που ξέσπασε πριν από ένα χρόνο έχει προκαλέσει όλεθρο σε περιοχές της χώρας, εξαπέλυσε κύματα εθνοτικής βίας στο Νταρφούρ, οδήγησε εκατομμύρια σε ακραία πείνα και δημιούργησε τη μεγαλύτερη κρίση εκτοπισμού στον κόσμο. Να γιατί το Σουδάν εξακολουθεί να βρίσκεται σε πόλεμο ένα χρόνο μετά.

Οι γαλακτοπαραγωγοί στις ΗΠΑ αυξάνουν την άμυνά τους για να προσπαθήσουν να περιορίσουν την εξάπλωση της γρίπης των πτηνών , απαγορεύοντας τους επισκέπτες, κόβουν δέντρα για να αποθαρρύνουν τα άγρια ​​πτηνά να προσγειωθούν και απολυμάνουν τα οχήματα που έρχονται στη γη τους.

Η Κίνα υποστηρίζει την πολεμική προσπάθεια της Ρωσίας στην Ουκρανία βοηθώντας τη Μόσχα στη μεγαλύτερη στρατιωτική της συσσώρευση από τη σοβιετική εποχή, παρέχοντας τεχνολογία drone και πυραύλων, δορυφορικές εικόνες και εργαλειομηχανές, δήλωσαν ανώτεροι αμερικανοί αξιωματούχοι. Ωστόσο, η κινεζική πρεσβεία στις ΗΠΑ είπε ότι «δεν είναι παραγωγός ή συμβαλλόμενο μέρος που εμπλέκεται στην κρίση της Ουκρανίας».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του OpenAI Sam Altman φιλοξένησε στελέχη εταιρειών Fortune 500 στο Σαν Φρανσίσκο, τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο αυτόν τον μήνα, όπου μαζί με άλλα στελέχη του OpenAI παρουσίασαν υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης για εταιρική χρήση, συναντώντας σε ορισμένες περιπτώσεις τον οικονομικό υποστηρικτή της Microsoft.

Μια δεκαετία αφότου η Μπόκο Χαράμ απήγαγε 276 μαθήτριες από χριστιανικό σχολείο της Νιγηρίας, οι δημοσιογράφοι του Reuters διερευνούν τις προσπάθειες αποκατάστασης όσων έχουν επιστρέψει στο σπίτι. Και ακούμε από την οικογένεια των σχεδόν 100 νεαρών γυναικών που εξακολουθούν να αγνοούνται.

Η εμφάνιση πιθανής προσφοράς για την BP από τον κρατικό πετρελαϊκό όμιλο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων έχει ρίξει τα φώτα της δημοσιότητας στην ευπάθεια μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Βρετανίας στην εξαγορά και στην απειλή για το Λονδίνο ως παγκόσμιο κόμβο κεφαλαιαγορών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για την απόφαση στο Μάτι

  | ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI  ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ   29.04.24 18:57 efsyn.gr Α+ Α- Facebook Twitter E-mail Copy link Print Επίσπευση της καθαρογρα...