Σάββατο 8 Ιουνίου 2024

Ισθμός: Γκρεμίζουν τη γέφυρα μετά τις εκρήξεις από ανατροπή βυτιοφόρου – Εικόνες απόλυτης καταστροφής



 Γκρεμίζουν τη γέφυρα λίγο πριν από τον Ισθμό της Κορίνθου, όπου σημειώθηκαν ισχυρότατες εκρήξεις το βράδυ της Παρασκευής (7.6.2024) μετά την ανατροπή βυτιοφόρου με αποτέλεσμα να κλείσει για ώρες τόσο η Νέα Εθνική όσο και η Παλιά.

Όλα έγιναν το βράδυ της Παρασκευής, όταν για άγνωστο λόγο, ο οδηγός βυτιοφόρου έχασε τον έλεγχο του οχήματος προσέκρουσε στα προστατευτικά κιγκλιδώματα με το βαρύ όχημα να ανατρέπεται και να τυλίγεται στις φλόγες στη γέφυρα στο 75,5ο χλμ της Εθνικής Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος του Ισθμού.Ακολούθησε μια κόλαση φωτιάς με διαδοχικές εκρήξεις, ενώ στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Ο οδηγός μεταφέρθηκε με ελαφρά εγκαύματα στο νοσοκομείο και σύμφωνα με πληροφορίες είναι καλά στην υγεία του.

Μετά την κατάσβεση της φωτιάς, απομακρύνθηκε η άμορφη μάζα σιδερικών που είχαν απομείνει από το βυτιοφόρο, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατεδάφισης της γέφυρας που υπέστη ανεπανόρθωτη ζημιά από το υψηλό θερμικό φορτίο.

Η νέα και η παλαιά εθνική οδός έκλεισαν για ώρες με αποτέλεσμα να υπάρξουν ουρές χιλιομέτρων.

Πλέον η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά στην νέα εθνική στο ρεύμα προς Αθήνα, ενώ από την έξοδο Λουτρακίου εκτρέπεται η κυκλοφορία προς την Κόρινθο. Κλειστή και στα δύο ρεύματα παραμένει η παλαιά Εθνική Οδός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/T8cXsP