Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Χάος στους Γάλλους Ρεπουμπλικανούς: Ο πρόεδρος κλείδωσε τα γραφεία για να μην τον διώξουν

 Ερίκ Σιοτί

Persona non grata για το κόμμα ο πρόεδρος μετά την πρόταση για σύμπλευση με την Λεπέν. | (AP Photo/Michel Euler)


Πόλεμος στο κόμμα μετά την πρόταση Σιοτί για σύμπλευση με την Λεπέν • Τραγελαφικές καταστάσεις για την ιστορική συντηρητική παράταξη της χώρας.Κορυφαία στελέχη των Ρεπουμπλικανών είχαν προγραμματίσει σήμερα συνάντηση προκειμένου να ψηφίσουν τη αποπομπή του Ερίκ Σιοτί από την προεδρία, αλλά και από το κόμμα συνολικά, με τον ίδιο να απαντά πως δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη θέση του.

Συνθήκες διάλυσης στο ιστορικό συντηρητικό κόμμα της χώρας, στη σκιά των ευρωεκλογών, μετά την πρόταση του προέδρου για σύμπλευση με τη Λεπέν που έφερε εξέγερση στο εσωτερικό.Ο Ερίκ Σιοτί, όμως, σε μια μάλλον από τις πιο ντροπιαστικές στιγμές στην πολιτική ιστορία της χώρας, αποφάσισε να… κλειδώσει τα γραφεία και να αποκλείσει μέλη του κόμματος από τα κεντρικά των Ρεπουμπλικανών στο Παρίσι.

Την ώρα που στελέχη αναζητούσαν τεχνικό για να αλλάξουν κλειδαριές ο Σιοτί είχε παραμείνει απομονωμένος στο γραφείο του. 

Οι παρανοϊκές αυτές σκηνές εκτυλίσσονται στη σκιά της βόμβας που έριξε ο πρόεδρος των Ρεπουμπλικανών, ζητώντας τη συμπόρευση με την Ακροδεξιά της Λεπέν στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

Η πρόταση αυτή έφερε εξέγερση στο εσωτερικό του κόμματος με κορυφαία νυν και πρώην στελέχη να την απορρίπτουν και να τον κατηγορούν για προδοσία και αποστασία.

Ο Ερίκ Σιοτί έγραψε σήμερα στο X ότι έκλεισε τις πόρτες αφού δέχθηκε απειλές και πως ήθελε να εξασφαλίσει την ασφάλεια των εργαζομένων. Υποστήριξε, ακόμη, ότι δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση στα κεντρικά στο Παρίσι.

Στέλεχος των Ρεπουμπλικανών απαντά πως ο Σιοτί έχει πάψει να είναι πρόεδρος του κόμματος από τη στιγμή που αποφάσισε να κάνει αυτή την αδιανόητη πρόταση, αναφερόμενη στο κλείδωμα των γραφείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/T8rrx1