Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Πρόλαβαν να εστιάσουν σε Συρία και Ουκρανία

Πρόλαβαν να εστιάσουν σε Συρία και Ουκρανία

obama-putin.jpg

Ευκαιρία λύσης του Κυπριακού βλέπουν Πούτιν και ΟμπάμαSergey Guneyev/RIA-Novosti, Kremlin Pool Photo via AP
Ο πόλεμος στη Συρία και η κρίση στην Ουκρανία ήταν τα δύο θέματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο της ολιγόλεπτης συνάντησης που είχε σήμερα (Κυριακή) ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου κορυφής του APEC (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού) στη Λίμα του Περού.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, η διάρκεια της συνάντησης ήταν μόλις 4 λεπτά, ωστόσο οι δύο ηγέτες πρόλαβαν να μιλήσουν για το θέμα της Ουκρανίας, με τον Αμερικανό πρόεδρο να καλεί τον Πούτιν να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Μόσχα βάσει των συμφωνιών του Μινσκ.  Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Ουάσιγκτον, οι ΗΠΑ και οι εταίροι τους έχουν δεσμευτεί για την εθνική κυριαρχία της Ουκρανίας. 
Από την πλευρά του, το ρωσικό πρακτορείο Tass, σημείωσε ότι αμφότεροι οι ηγέτες εξέφρασαν τη λύπη τους επειδή δεν έχει επιτευχθεί πρόοδος στο θέμα της Ουκρανίας.
Κατά τη σύντομη συνάντησή τους τέθηκε και το ζήτημα της Συρίας. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Πούτιν και Ομπάμα συμφώνησαν ότι οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών θα πρέπει να συνεχίσουν τις επαφές τους το επόμενο διάστημα, μέχρι να αναλάβει τα καθήκοντά του ο νέος Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, προκειμένου επιλυθεί το ζήτημα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/T776F2