Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Κάηκαν σπίτια από τη μεγάλη φωτιά στη Λευκάδα UPD

lefkada-fotia.jpg

Λευκάδα, φωτιάEUROKINISSI
Σε καταμέτρηση των ζημιών προχώρησε συνεργείο μηχανικών του νησιού, μετά τη φωτιά που ξέσπασε από άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, σε πυκνοκατοικημένη περιοχή στο κέντρο της Λευκάδας. 
Δέκα κτίσματα κάηκαν, σύμφωνα με τον δήμαρχο Λευκάδας, ο οποίος υποστήριξε ότι από την πυρκαγιά «θα μπορούσε να είχε καταστραφεί όλη η παλιά πόλη της Λευκάδας». 
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Δρακονταείδης επισήμανε ότι δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές, καθώς και ότι ήταν άμεση η επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας, των δημοτικών υπαλλήλων αλλά και των εθελοντών.
Λευκάδα, φωτιάEUROKINISSI
Σύμφωνα με τον δήμαρχο, η ξαφνική πυρκαγιά στη Λευκάδα δεν προκάλεσε την ανησυχία των τουριστών, αφού όπως ανέφερε, «η υπεράνθρωπη προσπάθεια που έγινε, αλλά και η συμμετοχή του πυροσβεστικού ελικοπτέρου Έρικσον S-64, έφερε άμεσα τον περιορισμό και την κατάσβεσή της πύρινης λαίλαπας. Όπως τόνισε, «το πλήγμα που υπέστη η παλιά πόλη της Λευκάδας είναι ανεκτίμητο, αλλά θα προβούμε άμεσα στην καταμέτρηση και την αποκατάσταση της κανονικότητας».
Τόνισε ότι «αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να παρασχεθεί άμεση βοήθεια στους πληγέντες από την πυρκαγιά, που έχασαν το βιός τους. Γιατί μεγαλύτερη αξία από όλα τα υλικά αγαθά έχουν οι ανθρώπινες ζωές και εμείς θα φροντίσουμε άμεσα για τους πολίτες μας».
Λευκάδα, φωτιάEUROKINISSI
Πριν τεθεί η πυρκαγιά υπό πλήρη έλεγχο, είχε δοθεί εντολή να εκκενωθεί ο Ιερός Ναός της Παναγίας των Ξένων, από τον Μητροπολίτης Λευκάδας. 
Στρώμα καπνού είχε καλύψει ολόκληρο το νησί του Ιονίου, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λευκάδας, Ευθύμης Γεωργακόπουλος, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μεταξύ των κατοικιών που κάηκαν ήταν παραδοσιακά ξύλινα σπίτια. 
Λευκάδα, φωτιάEUROKINISSI
Στις φλόγες είχε τυλιχθεί κι ο παλιός ιστορικός κινηματογράφος της Λευκάδας. Η φωτιά βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής από το σπίτι του Διονυσίου Σολωμού.
Στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν 35 πυροσβέστες με 15 οχήματα και ένα ελικόπτερο S-64 Έρισκον από αέρος.
Πηγή βίντεο: lefkadapress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Πρώτος βομβαρδισμός του Ισραήλ στην καρδιά της Βηρυτού από την 8η Οκτωβρίου

  ΚΌΣΜΟΣ / Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024, 05:54:24 / Τελευταία Ενημέρωση: 10:41 / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ εξαπέλυσαν...