Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Ψάχνονται για σκηνικό έντασης στο Αιγαίο οι Τούρκοι

Ψάχνονται για σκηνικό έντασης στο Αιγαίο οι Τούρκοι

Σκηνικό έντασης επιχειρούν να στήσουν στο Αιγαίο οι Τούρκοι, κάτι όμως που δεν τους... βγαίνει, χάρη στην ψύχραιμη στάση που επιδεικνύει η ελληνική πλευρά.
Από το πρωί της Πέμπτης θα βρισκόταν στο βόρειο Αιγαίο, το τουρκικό ωκεανογραφικό σκάφος Τσεσμέ, ενώ το μεσημέρι τα τουρκικά μέσα άρχισαν να μιλούν για πτώση ελικοπτέρου στα Ίμια, για να γίνει αργότερα πτήση και να αποδειχθεί στο τέλος ότι δεν υπήρχε ούτε το ένα ούτε το άλλο.  
Σχετικά με το Τσεσμέ, οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν το μεσημέρι της Τετάρτης οδηγία προς ναυτιλλομένους (τη Navtex 244/17), σύμφωνα με την οποία το σκάφος θα πραγματοποιούσε υδρογραφικές και ωκεανογραφικές έρευνες στο κέντρο του Βορείου Αιγαίου από το απόγευμα της ίδιας ημέρας στην περιοχή μεταξύ Άθω, Θάσου, Λήμνου και Σαμοθράκης.
Πράγματι το πρωί το τουρκικό σκάφος έκανε την εμφάνισή του και ως αργά το απόγευμα κινούταν βόρεια της Λήμνου και στο θαλάσσιο τρίγωνο ανάμεσα σε Θάσο, Σαμοθράκη και τη Λήμνο με τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις να βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας, να παρακολουθούν κάθε κίνηση του τουρκικού ωκεανογραφικού και να είναι έτοιμες ανά πάσα στιγμή να επέμβουν εφόσον επιχειρηθεί να γίνει έρευνα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Κάτι όμως που δεν είχε πραγματοποιηθεί όλη την ημέρα και απλώς το τουρκικό σκάφος έκανε… βόλτες στα διεθνή ύδατα.
Ενώ δε τα ανωτέρω ήταν σε εξέλιξη, γύρω στο μεσημέρι τα τούρκικα μέσα ενημέρωσης άρχισαν να μιλάνε για πτώση ελικοπτέρου της Ακτοφυλακής στην περιοχή των Ιμίων με συνέπεια να ξεσπάσει μεγάλη κινητικότητα και στα ελληνικά προκειμένου να διαπιστωθεί τι είχε συμβεί. Λίγο αργότερα κι ενώ τα τουρκικά μέσα άρχισαν να μιλάνε απλώς για πτήση του ελικοπτέρου, γινόταν γνωστό από έγκυρες πηγές του ΓΕΕΘΑ ότι όχι μόνο δεν υπήρχε πτώση αλλά ούτε καν πτήση δεν είχε καταγραφεί από τα ελληνικά ραντάρ αλλά και τα θαλάσσια και επίγεια μέσα παρακολούθησης της δραστηριότητας στην περιοχή.
Εφ. Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Μόσχα: «Εάν δυνάμεις των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας αναπτυχθούν στην Ουκρανία θα κτυπήσουμε με ότι έχουμε» «Η Βρετανία -και συγνώμη από την Ιρλανδία- θα πάει στον βυθό» 29.04.2024 | 22:05

  Σε ευθεία προειδοποίηση κατά των ΗΠΑ, Γαλλίας και Βρετανίας προχώρησε Μόσχα μέσω της κρατικής τηλεόρασης, ώστε οι αυτές οι χώρες να μην στ...