Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Ο Αλέξης Τσίπρας ενημερώνει την Βουλή για την συμφωνία Eurogroup

Λίγο μετά τις 10:00 το πρωί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας θα ανέβει στο βήμα της Βουλής για να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη, στο πλαίσιο της «Ώρας του πρωθυπουργού», για την πορεία της διαπραγμάτευσης.

Διαβάστε επίσης

Π. Καμμένος: Η Τουρκία έχει χάσει την ψυχραιμία της
Π. Καμμένος: Η Τουρκία έχει χάσει την ψυχραιμία της
Σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου ο πρωθυπουργός θα αναλύσει και θα εξηγήσει τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο πλαίσιο του Eurogroup την περασμένη Δευτέρα, απόρροια της οποίας είναι η έλευση των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών μετά την Καθαρά Δευτέρα, με στόχο το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.
Υπενθυμίζεται εξάλλου ότι έχει μεσολαβήσει η τηλεφωνική συνομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού ΤαμείουΚριστίν Λαγκάρντ, στη διάρκεια της οποίας επισημάνθηκαν, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα, τα βήματα προς τη συμφωνία που έχουν κάνει τα δύο συγκεκριμένα μέρη (ελληνική κυβέρνηση και ΔΝΤ).
Εναπόκειται συνεπώς στη γερμανική πλευρά να κάνει με τη σειρά της σαφή βήματα ως προς τα πρωτογενή πλεονάσματα, μετά τη λήξη του προγράμματος, αλλά και ως προς το ζήτημα της διευθέτησης του ελληνικού χρέους, σημείωναν οι ίδιες πηγές.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης ζητά αναλυτική ενημέρωσης για τα μέτρα επιβάρυνσης του ελληνικού λαού.

Διαβάστε επίσης:
Εκκίνηση διαπραγματεύσεων με τα εκκρεμή προαπαιτούμενα
Μαξίμου: Τι συμφώνησε ο Τσίπρας με τη Λαγκάρντ για τη Γερμανία
Διπλό χτύπημα από ΔΝΤ – Τελεσίγραφο και στην ευρωζώνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Μόσχα: «Εάν δυνάμεις των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας αναπτυχθούν στην Ουκρανία θα κτυπήσουμε με ότι έχουμε» «Η Βρετανία -και συγνώμη από την Ιρλανδία- θα πάει στον βυθό» 29.04.2024 | 22:05

  Σε ευθεία προειδοποίηση κατά των ΗΠΑ, Γαλλίας και Βρετανίας προχώρησε Μόσχα μέσω της κρατικής τηλεόρασης, ώστε οι αυτές οι χώρες να μην στ...