Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

ΤΡΙΤΗ ΜΑΤΙΑ Οι άθλιοι

Οι άθλιοι

ika.jpg

Γραφεία ΙΚΑINTIME NEWS
Η ουρά στο ΙΚΑ μεγάλη. Τα νούμερα για την αναμονή έχουν τελειώσει από τις 10.30 π.μ.
Πρέπει να έρθετε στις 7, συμβουλεύει τη χλιαρά διαμαρτυρόμενη κυρία ένας κύριος.
Οι αντιδράσεις κουρασμένες. Δεν υπάρχει η ένταση να βρεις το δίκιο σου.
Σκυμμένα κεφάλια σε μια ύστατη προσπάθεια να μην τα παρατήσουν όλα.
Να μην πάρουν τον σίγουρο δρόμο της απώλειας, που είναι το περιθώριο.
Να μην πληρώνουν, να μην έχουν ΑΜΚΑ, ΑΜΑ, ΑΦΜ και όλα τα άλλα αρχικά.
Να μην έχουν ερωτήματα για το πού να απευθυνθούν για το ένα ή για το άλλο πρόγραμμα βοήθειας που παρατείνει τη ζωή μέσα στη χωρίς επιστροφή αθλιότητα.
Και δίπλα στην εικόνα αυτή των αθλίων έρχεται η άλλη, η όντως άθλια, της αφηγηματικής οικονομίας: όλα καλά, μας λένε οι κυβερνώντες, πετύχαμε την υπόσχεση της επιστροφής των «θεσμών».
Δεν μιλάμε για θρίαμβο βέβαια, αλλά με λίγη καλή διάθεση και έτσι μπορεί να τον δούμε. Σε κάθε περίπτωση, ο συμβιβασμός μας είναι ένας έντιμος συμβιβασμός.
Οχι στρατηγικός -δεν τα θέλαμε εμείς τα μνημόνια- αλλά τακτικός. Και ας μας λέει ο Νίκος Φίλης ότι χάσαμε την αθωότητά μας.
Αν δεν θέλουν κάποιοι να βρομίσουν τα χέρια τους, εμείς τα βρομίζουμε για χάρη τους. Δεν χάσαμε ωστόσο την εντιμότητά μας.
Οσο για τα χρήματα που παίρνουμε για τον κόπο μας από τους μισθούς και τις λοιπές παροχές του κράτους, που βεβαίως δεν το ελέγχουμε πλήρως, λόγω αυτών των αδιόρθωτων δημοσίων υπαλλήλων που μας κάνουν σαμποτάζ, δεν είναι δυνατόν να τα μοιραστούμε με τους φτωχούς, γιατί ως αριστεροί έχουμε καταδικάσει τον λαϊκισμό. Για το καλό της Ελλάδας.
Τώρα είναι αλήθεια ότι η λέξη αυτή μάς καθιστά αμήχανους, τι είναι η Ελλάδα μπροστά στη δική μας πρώτη φορά διακυβέρνηση.
Ασε που κάποιοι ακόμα αναφέρονται σ’ αυτήν με χθαμαλά αισθήματα αγάπης και συγκίνησης, που εμείς απεχθανόμαστε.
Ωστόσο, μέχρι να ωριμάσει ο λαός αυτός και επειδή η άποψή μας παραμένει και απέναντί του διεθνιστική, θα έχουμε το σθένος να αντέχουμε όλες τις υποτροπές και τα πισωγυρίσματά του.
Ντεμοντέ μεν, πλην όμως τα αγνοούμε μέχρι να πιάσουμε το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και τα λοιπά και τα λοιπά.
Σήμερα θα δώσουμε και πάλι στους εταίρους με τον δικό μας ορθολογικό τρόπο ό,τι μας ζητούν, αλλά μην ανησυχείτε, θα το πάρουμε με έμμεσο τρόπο πίσω.
Αντισταθμιστικά μέτρα: σας παίρνουν αυτοί τη ζωή, σας δίνουμε εμείς μιαν άλλη.
Οι φωτογραφίες του Ρόιτερ από τη δυστυχία σας κάνουν τον γύρο του κόσμου. Τι όμορφη που είναι η αθλιότητά σας.
Αν και δεν αξίζει μια δεκάρα στις διαπραγματεύσεις μας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Μόσχα: «Εάν δυνάμεις των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας αναπτυχθούν στην Ουκρανία θα κτυπήσουμε με ότι έχουμε» «Η Βρετανία -και συγνώμη από την Ιρλανδία- θα πάει στον βυθό» 29.04.2024 | 22:05

  Σε ευθεία προειδοποίηση κατά των ΗΠΑ, Γαλλίας και Βρετανίας προχώρησε Μόσχα μέσω της κρατικής τηλεόρασης, ώστε οι αυτές οι χώρες να μην στ...