Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Μέρκελ και Σόιμπλε θέλουν Μητσοτάκη

Μέρκελ και Σόιμπλε θέλουν Μητσοτάκη

[ ARti news / Ελλάδα / 02.04.17 ]

Αποτέλεσμα εικόνας για μερκελ σοιμπλε
Το γράφουμε και το ξαναγράφουμε ότι ο Σόιμπλε πρωτευόντως (και δευτερευόντως το ΔΝΤ) βρίσκεται πίσω από την εμπλοκή των διαπραγματεύσεων για την Αξιολόγηση. Παραδόξως, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και για την ακρίβεια το Μαξίμου κάνει "λάθος ανάγνωση" της κατάστασης. Αυτό δείχνει η ανεπιφύλακτη πεποίθηση ότι η Αξιολόγηση έκλεισε και παρά το γεγονός ότι κάποιοι συμβουλεύουν ότι "Ο Σόιμπλε θα βρίσκει πάντα κάτι για να την τρενάρει"! Είχε μιλήσει εξάλλου από τον Ιανουάριο για το πέρας της Αξιολόγησης τον Ιούνιο. Το Μαξίμου από την πλευρά του εξακολουθεί να δηλώνει ότι το ΔΝΤ ευθύνεται για το αδιέξοδο και ότι θα επικρατήσει τελικά η άποψη της "καλής" Μέρκελ, την οποία ο Τσίπρας "συμπαθεί" (σ.σ. πολλοί παλαιότερα μιλούσαν για "αμοιβαιότητα") και εμπιστεύεται. Η οπτική αυτή θέλει την Μέρκελ να διαφοροποιείται από τον Σόιμπλε. Στην ίδια κατεύθυνση κινούνταν και η κυβερνητική άποψη του Φεβρουαρίου σύμφωνα με την οποία ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας "είναι απομονωμένος"! Αλλά φευ! Και οι δύο (Σόιμπλε-Μέρκελ) παίζουν το ίδιο παιγνίδι, αυτό της Γερμανικής Ευρώπης. Και εν προκειμένω οι κατ' όνομα (και σε καμιά περίπτωση στην πράξη) "αριστεροί" Γαλάτες, συγνώμη Έλληνες, έστω και σε επίπεδο συμβόλων και ονομάτων (σ.σ. δεν είναι αμελητέας αξίας στην επικοινωνία) χαλάνε τη "σούπα". Γι' αυτό στην εξουσία πρέπει να ανέλθει ο ομοϊδεάτης των Σόιμπλε-Μέρκελ, ο Κυρ. Μητσοτάκης. Ο τελευταίος δεν έκανα και τόσο καλή εντύπωση στη Μέρκελ και χρειάστηκε η "πιστοποίηση" Σαμαρά για την ικανότητά του. Αλλά ας δούμε τι ειπώθηκε στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ χθες:
Τα περισσότερα μέλη της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ διατύπωσαν την άποψη στη χθεσινή συνεδρίασητην ότι η εμπλοκή με τους εκπροσώπους των δανειστών σε σχέδιο που αποβλέπει στην φθορά της κυβέρνησης και τελικά στην πτώση της. Τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας ενημερώθηκαν ότι, εντελώς αιφνιδιαστικά και ενώ όλα τα άλλα εκκρεμή θέματα φαίνεται πως είχαν κλείσει, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επανέφερε το θέμα της περικοπής των συντάξεων. Πιο συγκεκριμένα, ενώ είχε αποφασιστεί οι περικοπές των συντάξεων να ανέρχονται στο 20% για το 2019, την τελευταία στιγμή, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ζήτησε το ποσοστό να ανέβει στο 35%. Ενέπλεξε μάλιστα σε αυτή την ιστορία και το ΔΝΤ, το οποίο έσπευσε να υιοθετήσει τις απόψεις Σόιμπλε. Στην Πολιτική Γραμματεία εκτιμούν ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δεν θα διατηρήσει το ίδιο πόστο μετά τις εκλογές του ερχόμενου Σεπτεμβρίου στη χώρα του κι έτσι επιδιώκει να δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Πρώτος βομβαρδισμός του Ισραήλ στην καρδιά της Βηρυτού από την 8η Οκτωβρίου

  ΚΌΣΜΟΣ / Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024, 05:54:24 / Τελευταία Ενημέρωση: 10:41 / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ εξαπέλυσαν...