Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Σε πανικό η Άγκυρα: «Συσκέψεις Δυτικών με ΧΑΡΤΕΣ διαμελισμού της Τουρκίας»

Σε πανικό η Άγκυρα: «Συσκέψεις Δυτικών με ΧΑΡΤΕΣ διαμελισμού της Τουρκίας»

    Δευτέρα, 02 Απρίλιος 2018 10:40
    Σε πανικό η Άγκυρα: «Συσκέψεις Δυτικών με ΧΑΡΤΕΣ διαμελισμού της Τουρκίας»

    του Κίμωνα Χαραλάμπους


    Με τα τέσσερα δάχτυλα υψωμένα, ο Ταγίπ Ερντογάν, σε ένα στιγμιότυπο… σουλτανικού ύφους χαιρέτισε, όπως ήδη γνωρίζετε, με ισλαμικό χαιρετισμό μέσα στην Αγιά Σοφιά των Ελλήνων, όπου βρέθηκε για τα… εγκαίνια πολιτιστικής έκθεσης. Ωστόσο, αυτά που συμβαίνουν μάλλον οδηγούν την Τουρκία σε αδιέξοδο.
    Δεν είναι δική μας εκτίμηση! Το παραδέχονται οι ίδιοι όπως θα δείτε.
    «Εκείνοι που έχουν νοοτροπία πιο βυζαντινή από το Βυζάντιο και πιο δυτική από τη Δύση, αλλά αμφισβητούν τις αξίες του λαού, δυστυχώς δεν γνωρίζουν την αξία της κληρονομιάς που άφησαν οι πρόγονοί μας» ήταν η δήλωση του Τούρκου προέδρου. Σε συνδυασμό με την ευθεία πρόκληση για το καθεστώς στα Ίμια αλλά και τις προκλητικές αναφορές του πρωθυπουργού του, Μπιναλί Γιλντιρίμ, στην Μικρασιατική Καταστροφή του 1922, εξελήφθη ως νέο προκλητικό teasing προς την Ελλάδα.
    Η υπεροπτική και προκλητική στάση του Ερντογάν οδηγεί την Τουρκία στην καταστροφή.
    Ουσιαστικά, αυτήν την στιγμή η γείτονα βρίσκεται χωρίς κανέναν σταθερό σύμμαχο και με πολλαπλά πολεμικά μέτωπα ανοικτά σε όλο τον κόσμο.
    Οι Τούρκοι προσπαθούν να αποτρέψουν, πρωτίστως, την δημιουργία κουρδικού κράτους, όπερ θα σημάνει το τέλος της όποιας προσπάθειας για… «οθωμανική κυριαρχία».
    Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα και αυτό το γνωρίζουν στην Άγκυρα.
    Ο αρχισυντάκτης της ερντογανικής εφημερίδας «Yeni Safak», Ιμπραήμ Καραγκιούλ, εκ των βασικότερων συμβούλων του Ρ.Τ.Ερντογάν, αναφέρει, ούτε λίγο ούτε πολύ, πως η Δύση θέλει τον διαμελισμό της Τουρκίας και για αυτό υποστηρίζει παρασκηνιακά τους Κούρδους μαχητές.
    «Σίγουρα δεν χρειαζόμαστε ένταση ή σύγκρουση με την Δύση. Ωστόσο, μας επιτίθενται, την ώρα που διοργανώνουν την μία σύσκεψη μετά την άλλη με χάρτες της «διαμελισμένης Τουρκίας» στα χέρια τους, αφήνοντας μας στο έλεος της καταστροφής», γράφει, μεταξύ άλλων σε άρθρο του, αναφέροντας μάλιστα πως η Τουρκία δεν πρέπει να σταματήσει στο Αφρίν, αλλά να συνεχίσει και σε άλλες κουρδικές περιοχές της Βόρειας Συρίας και του Βορείου Ιράκ.
    Μέχρι στιγμής εδάφη από την Τουρκία διεκδικούν Αρμένιοι και Κούρδοι!
    Μήπως ήρθε η ώρα να τους βάλουμε και εμείς στην «πρίζα»;



    Σχετική Ενημέρωση el.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

    http://dlvr.it/TDdCVQ