Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Έκλεισε σε τεχνικό επίπεδο η συμφωνία με τους θεσμούς για την τέταρτη αξιολόγηση

Έκλεισε σε τεχνικό επίπεδο η συμφωνία με τους θεσμούς για την τέταρτη αξιολόγηση

STOYAN NENOV / REUTERS
Έκλεισε, σε τεχνικό επίπεδο, η με τους θεσμούς για την τέταρτη αξιολόγηση. Η ανακοίνωση ήρθε από τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο  ο οποίος δήλωσε:  «η τεχνική συμφωνία έκλεισε, υπάρχει συμφωνία για όλα και τυπικά θα επικυρωθεί από το Eurogroup της Πέμπτης».
H κυβέρνηση θα πρέπει τώρα να υλοποιήσει μια σειρά προαπαιτούμενων έως Eurogroup της 21ης Ιουνίου γιαι να υπάρξει συνολική συμφωνία, μαζί με το χρέος και τη μεταμνημονιακή παρακολούθηση. Το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί περί τα μέσα Ιουνίου. 
Στο ίδιο Eurogroup αναμένεται να εγκριθεί και η τελευταία δόση του τρίτου μνημονίου, η οποία θα περιλαμβάνει και ένα ποσό για το «μαξιλάρι ρευστότητας» ενόψει της εξόδου στις αγορές.
Μεταξύ άλλων, η συμφωνία που έκλεισε προβλέπει ότι ο ΕΝΦΙΑ του 2018 θα υπολογιστεί με τις νέες αντικειμενικές αξίες, οι οποίες θα είναι έτοιμες στα μέσα Ιουνίου.
Επίσης «κλείδωσε» στα 8.000 ευρώ  το ατομικό εισοδηματικό όριο, βάσει του οποίου θα καταβάλλεται επίδομα στέγασης από 1/1/2019, προκειμένου να καλύπτεται μέρος είτε του ενοικίου είτε της δόσης του στεγαστικού δανείου, όπως ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου μετά από τη συνάντησή της με τους θεσμούς.
Το ανώτατο οικογενειακό εισόδημα θα φτάνει στις 24.000 ευρώ, ενώ το ποσό της επιδότησης θα ξεκινά από 70 ευρώ ανά μήνα και θα προσαυξάνεται κατά 50% ανάλογα με τον αριθμό των μελών του νοικοκυριού. Εκτιμάται ότι θα επωφεληθούν περισσότεροι από 1,2 εκατομμύρια πολίτες.
Νωρίτερα έγινε γνωστό πως κατά τις επαφές θεσμών-Υπ.Εργασίαςοριστικοποιήθηκε η διαδικασία για τη μονομερή προσφυγή στη διαιτησία και παράλληλα ενισχύεται η διαδικασία της μεσολάβησης. Μάλιστα τονίζεται πως συμφωνήθηκε, στην αιτιολόγηση της διαιτητικής απόφασης να προστεθεί ως προϋπόθεση και η αγοραστική δύναμη του μισθού, γεγονός το οποίο ενισχύει τη θέση των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Λίβανος: Ο ξάδερφος του Νασράλα oρκίστηκε νέος ηγέτης της Χεζμπολάχ

  Ο Εν μέσω διαδοχικών χτυπημάτων και με τις απώλειες στις τάξεις των υψηλόβαθμων στελεχών να είναι σημαντικές...