Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Αντίμετρα σε βάρος ΗΠΑ και συμμάχων υπογράφει ο Πούτιν


Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν

Αντίμετρα σε βάρος ΗΠΑ και συμμάχων υπογράφει ο Πούτιν

© Sputnik / Mikhael Klimentyev
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Νομοσχέδιο με αντίμετρα ενάντια σε ΗΠΑ και συμμάχους της υπέγραψε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, δίνοντας απάντηση στις νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας που επέβαλε τον Απρίλιο η Ουάσιγκτον.
Το επίμαχο νομοσχέδιο είχε περάσει από την Κρατική Δούμα, την κάτω βουλή της Ρωσίας, τον Μάιο. Στόχος του νόμου είναι η άμυνα της Ρωσίας από τις «εχθρικές ενέργειες» της Ουάσιγκτον και άλλων ξένων κρατών που έχουν επιβάλει πολιτικές και οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας.
Στις 6 Απριλίου, η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας. Η λίστα με τις κυρώσεις περιλάμβανε ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους και βουλευτές, καθώς και ιδιοκτήτες και διαχειριστές σημαντικών επιχειρήσεων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.
Σε απάντηση, ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι η Μόσχα διατηρεί το δικαίωμα να απαντήσει στις νέες κυρώσεις σε βάρος της και μπορεί να επανεξετάσει εμπορικές συμφωνίες. Η ρωσική πρεσβεία στις ΗΠΑ δήλωσε ότι το νέο πακέτο κυρώσεων είναι ένα ακόμη χτύπημα στις διμερείς σχέσεις, προσθέτοντας ότι οι κυρώσεις θα πλήξουν χιλιάδες Ρώσους πολίτες που σχετίζονται με τις επιχειρήσεις οι οποίες βρέθηκαν στο «στόχαστρο» των κυρώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Μπάιντεν για θάνατο Νασράλα: «Δικαιοσύνη για χιλιάδες Αμερικανούς, Ισραηλινούς και Λιβανέζους»

  Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2024 20:14 REUTERS/Mike Segar Τι δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν Share: Share via Facebook   Share via ...