Bράζουν τα Σκόπια. Οπως όλα δείχνουν, το χάσμα μεταξύ Ζάεφ Ιβανόφ είναι αγεφύρωτο. Τι σημαίνει αυτό πολύ απλά; Οτι το Σκοπιανό είναι στον… αέρα. Χωρίς την έγκριση Ιβανόφ δεν περνάει τίποτα. 

Ο Πρόεδρος των Σκοπίων φαίνεται ανένδοτος. Κάπως έτσι εξηγείται και η στάση του Ζάεφ πριν λίγο που είπε ας περιμένουμε.
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος Γκιόργκι Ιβάνοφ άφησε σήμερα, Τρίτη, σαφείς αιχμές κατά του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ για τις χθεσινές του δηλώσεις, στις οποίες ο κ. Ζάεφ είπε ότι η πιθανή απόρριψη της συμφωνίας με την Ελλάδα θα έθετε σε κίνδυνο τις προοπτικές της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» για ένταξη στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ.
Σχολιάζοντας ακριβώς αυτή τη δήλωση, από το γραφείο του Σκοπιανού προέδρου ανέφεραν ότι «(σ.σ.: αυτή η δήλωση) είναι μια απέλπιδα προσπάθεια χειραγώγησης του κοινού και υποκίνησης των «Μακεδόνων» πολιτών μετά από πιθανή ψηφοφορία με δημοψήφισμα».
Και συνεχίζει η ανακοίνωση: «Οι στρατηγικές δεσμεύσεις της Δημοκρατίας της Μακεδονίας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ είναι σαφώς καθορισμένες και δεν μπορούν να μεταβληθούν. Η διατήρηση του συνταγματικού ονόματος (σ.σ.: «Δημοκρατία της Μακεδονία») και η εξεύρεση λύσης που δεν θα προκαλέσει αλλαγές στο Σύνταγμα της χώρας δεν στρέφονται καθόλου κατά της ένταξης της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ»