Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Το τηλεφώνημα του Ζάεφ περιμένουν στο Μαξίμου και προετοιμάζονται για τις επόμενες κινήσεις

Το τηλεφώνημα του Ζάεφ περιμένουν στο Μαξίμου και προετοιμάζονται για τις επόμενες κινήσεις

EUROKINISSI
Σήμερα ή αύριο αναμένει η κυβέρνηση να γίνει το τηλέφωνο του Ζάεφ στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Σημειώνεται ότι την Τετάρτη ο Ζάεφ θα βρίσκεται στη Γερμανία για συναντήσεις με πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες (Ντόιτσε Μπανκ).
Και ενώ η λύση για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ είναι θέμα ωρών στο Μαξίμου (κάποιοι λένε ότι ο Ζάεφ θα τηλεφωνήσει στις 2 το μεσημέρι) σχεδιάζουν ήδη τις επόμενες κινήσεις τους στο εσωτερικό της χώρας.
Μόλις γίνει το τηλέφωνο από τον Ζάεφ ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει αμέσως τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.
Εξαιρετικά πιθανόν είναι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να πραγματοποιήσει διάγγελμα ενώ θα υπάρξει και ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών.
Υπό το φως αυτών των εξελίξεων η κυβέρνηση και η ΝΔ ερίζουν με την εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη να θεωρεί ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει δικαίωμα να διαπραγματεύεται.
«Η κυβέρνηση συνεχίζει τη μυστική διπλωματία για το σκοπιανό σε βάρος των εθνικών συμφερόντων. Κρατά στο σκοτάδι τους πολίτες. Η ΝΔ επαναλαμβάνει ότι ο Αλ. Τσίπρας δεν διαθέτει την πολιτική νομιμοποίηση να δεσμεύσει τη χώρα. Ο πρωθυπουργός οφείλει άμεσα να ενημερώσει τη Βουλή, καθώς φέρει ακέραιη την ευθύνη για τις επιλογές του» ανέφερε η Μ. Σπυράκη.

«Αφού η Μ. Σπυράκη ανησυχεί τόσο πολύ για τη ”μυστική διπλωματία”, δεν είναι καιρός να πει ποια ονόματα πρότεινε η ΝΔ όταν διαπραγματευόταν με την ΠΓΔΜ; Και με ποιο από αυτά συμφωνεί σήμερα;» της απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου