Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο Καμμένος εκβιάζει, το Μαξίμου ανοίγει παράθυρο ΕΦ. ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Ο Καμμένος εκβιάζει, το Μαξίμου ανοίγει παράθυρο UPD

Περιθώρια για ελιγμούς αναφορικά με την κύρωση της συμφωνίας για το Μακεδονικό αφήνει η κυβέρνηση, μετά και τις νέες δηλώσεις από τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος ζήτησε δημοψήφισμα ή ψήφιση της συμφωνίας με ενισχυμένη πλειοψηφία, απειλώντας, παράλληλα, με προσφυγή στις κάλπες.
Λίγη ώρα μετά τη συνέντευξη Τύπου του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων πηγές του Μαξίμου σχολίαζαν ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει κατά γράμμα όσα ακριβώς προβλέπει η συμφωνία των Πρεσπών.
Περιγράφοντας τα επόμενα βήματα, τα οποία ενδέχεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους η κυβέρνηση επισημαίνει ότι, μετά την ολοκλήρωση της κύρωσης από το κοινοβούλιο της FYROM η ελληνική πλευρά έδωσε τη συγκατάθεση της να εκκινήσουν διαπραγματεύσεις, οι οποίες θα καταλήξουν σε πρωτόκολλο ένταξης, αν και μόνο αν, ολοκληρωθούν επιτυχώς η Συνταγματική μεταρρύθμιση και το δημοψήφισμα στη γείτονα χώρα.
Εν συνεχεία η συμφωνία, αλλά και το πρωτόκολλο ένταξης της ΠΓΔΜ στο NATO,  θα έρθουν προς κύρωση στη Βουλή με το Μαξίμου να επισημαίνει ότι τότε η κυβέρνηση θα λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις για την διαδικασία κύρωσης «πάντοτε σεβόμενη τις διεθνείς δεσμεύσεις και το Σύνταγμα της χώρας».
Η εξέλιξη αυτή έρχεται στον απόηχο με τα όσα δήλωσε το πρωί ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος επανέλαβε ότι είναι αποφασισμένος ακόμη και να ρίξει την κυβέρνηση.
«Η ελληνική κυβέρνηση είναι κυβέρνηση συνασπισμού δυο κομμάτων και λειτουργεί συλλογικά πάντοτε στα πλαίσια που ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι» διαμηνύουν οι κυβερνητικές πηγές και επισημαίνουν ότι «επιθυμία της κυβέρνησης είναι η Συμφωνία για την επίλυση ενός προβλήματος που για χρόνια βαραίνει την εξωτερική μας πολιτική να έχει τη μέγιστη δυνατή πλειοψηφία στη Βουλή».
Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού δεν θα μπορούσε να μην αφήσει αιχμές και κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη χαρακτηρίζοντάς τον ως τον «πρώτο στην ιστορία αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ζητάει και προβλέπει εκλογές από την αρχή της θητείας της Κυβέρνησης, ενώ αυτές θα γίνουν στο τέλος της θητείας».
«Καλό είναι να σταματήσει να εκτίθεται τόσο. Ας του θυμίσει κάποιος την παροιμία με το βοσκό και το λύκο. Στο τέλος θα έρθει ο λύκος μα δεν θα πιστεύει κανείς το βοσκό…» καταλήγει το Μαξιμου.
Σημειώνεται ότι το κλίμα στο εσωτερικό των Ανεξάρτητων Ελλήνων παραμένει εκρηκτικό με παραιτήσεις, αποχωρήσεις και μεγάλη δημοσκοπική κατρακύλα. Τα γεγονότα αυτά οδηγούν τον πρόεδρο του κόμματος στο να προβεί σε ακραίες διατυπώσεις με την κυβέρνηση να επιχειρεί να κερδίσει χρόνο, ενώ συνεχίζονται οι επαφές με τον κυβερνητικό εταίρο. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι ενέργειες του Αλέξη Τσίπρα. Σημειώνεται ότι χθες ο πρωθυπουργός είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, μετά το υπουργικό συμβούλιο.

Αντίδραση από Γεννηματά

Με νέο σχόλιο στα κοινωνικά δίκτυα η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, επέκρινε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή το non paper του Μαξίμου σχετικά με τίς δηλώσεις του Πάνου Καμμένου.
«Ο κ. Tσίπρας δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από non paper. Ένας σοβαρός πρωθυπουργός θα είχε ήδη αποπέμψει τον κ. Καμμένο. Η χώρα δεν αντέχει άλλο. Εκλογές εδώ και τώρα», αναφέρει η κ. Γεννηματά. ΕΦ. ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Μπάιντεν για θάνατο Νασράλα: «Δικαιοσύνη για χιλιάδες Αμερικανούς, Ισραηλινούς και Λιβανέζους»

  Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2024 20:14 REUTERS/Mike Segar Τι δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν Share: Share via Facebook   Share via ...