Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Ο Σεντένο προσγειώνει τις προσδοκίες για το ύψος των περικοπών στις συντάξεις


Μάριο Σεντένο

Ο Σεντένο προσγειώνει τις προσδοκίες για το ύψος των περικοπών στις συντάξεις

© Φωτογραφία : Aris Oikonomou/SOOC
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
«Όχι» σε πισωγυρίσματα λέει ο πρόεδρος του Eurogroup. Διαμηνύει ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει προσηλωμένη στις μεταρρυθμίσεις, βλέποντας πάντως μεγαλύτερα περιθώρια ευελιξίας για τη μεταμνημονιακή πορεία της Ελλάδας.
Το πισωγύρισμα δεν αποτελεί επιλογή, σημειώνει ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, σχολιάζοντας τις προθέσεις της κυβέρνησης να μειώσει το ύψος των περικοπών των συντάξεων.
Ο Μάριο Σεντένο φαίνεται να χαμηλώνει τις προσδοκίες που καλλιέργησαν στην κυβέρνηση οι χθεσινές δηλώσεις του Ευρωπαίου επιτρόπου, Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος απέστειλε το μήνυμα ότι «οι δεσμεύσεις πρέπει να τηρούνται, αλλά δεν είναι άκαμπτες». Πάντως, ο πρόεδρος του Eurogroup διαβλέπει μεγαλύτερα περιθώρια για ευελιξία στον δρόμο εκτός του μνημονίου.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στη «Ναυτεμπορική» για τα αποτελέσματα του πρόσφατου Eurogroup και τη μεταμνημονιακή εποχή στην Ελλάδα, αναφέρεται στο καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας που θα ισχύσει μετά τον Αύγουστο. Όπως λέει, υπάρχουν δεσμεύσεις, αλλά «το τέλος του προγράμματος θα προσφέρει περισσότερο χώρο για ελιγμούς και καλιμπράρισμα στις πολιτικές». Η Ελλάδα, σημειώνει, θα κληθεί να διατηρήσει την πορεία, αλλά θα έχει μεγαλύτερη ευελιξία να καθορίσει τη διαδρομή που θα ακολουθήσει για την επίτευξη δυναμικής ανάπτυξης.
Σχετικά με την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης πιθανώς να μειώσει το ύψος των περικοπών που έχουν συμφωνηθεί στις συντάξεις, αν και δεν προβαίνει σε σχολιασμό επί των «προθέσεων πολιτικής» της κυβέρνησης, τονίζει ότι το πισωγύρισμα δεν αποτελεί επιλογή.
«Δεν θα κρίνω εδώ προθέσεις πολιτικής», διευκρινίζει, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι η Ελλάδα δεν θα εκτροχιαστεί από τις δεσμεύσεις της, χρησιμοποιώντας παράλληλα το μείγμα πολιτικής υπεύθυνα και συνετά.
«Αναμένω ότι η Ελλάδα δεν θα παρεκκλίνει από τις προηγούμενες δεσμεύσεις της και, ταυτόχρονα, θα χρησιμοποιήσει το φάσμα των πολιτικών επιλογών που ανακύπτουν από την έξοδο του προγράμματος με έξυπνο και υπεύθυνο τρόπο. Tο πισωγύρισμα δεν είναι πραγματικά μια επιλογή», παρατηρεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Εύβοια: Απόκοσμη εικόνα στον Δύστο από την ξηρασία

  Εύβοια: Απόκοσμη εικόνα στον Δύστο από την ξηρασία Η λίμνη Δύστος που βρίσκεται νοτιοανατολικά του Αλιβερίου, αποτελεί έναν επίγειο παρ...