Σάββατο 11 Αυγούστου 2018

Aμερικανοί υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί της βάσης του Incirlik κατηγορούνται για σχέσεις με τρομοκρατία

Aμερικανοί υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί της βάσης του Incirlik κατηγορούνται για σχέσεις με τρομοκρατία

Mια ομάδα δικηγόρων προσκείμενων στον Erdoganπροσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά Αμερικανών υπευθύνων σχετιζόμενων με τη στρατηγική αεροπορική βάση του Incirlik στην Τουρκία για σχέσεις τους με τρομοκράτες. Τούρκοι δικηγόροι της Ένωσης για την Δικαιοσύνη και την Κοινωνική Βοήθεια που υποστηρίζουν τον Recep Tayyip Erdogan, θέλουν να σταματήσουν προσωρινά όλες οι επιχειρήσεις στο εσωτερικό της βάσης του Incirlik για να εκτελεστεί ένα ένταλμα έρευνας δήλωσε την Τετάρτη η στρατιωτική αμερικάνικη εφημερίδα  Stars and Stripes, όπως επικαλείται το site web Réseau international.
Κατατέθηκαν τα σχετικά έγγραφα της καταγγελίας στο γραφείο του Γ Εισαγγελέα στα Adana,όπου βρίσκεται η βάση του Incirlik.
Σύμφωνα με την ποινική καταγγελία  δεκάδες υψηλόβαθμοι αμερικανοί σχετίζονται με τον Fethullah Gülen, τον θρησκευτικό ηγέτη που ζει στις ΗΠΑ και οποίος σύμφωνα με τον Erdogan, διαδραμάτισε έναν καθοριστικό ρόλο στην απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησής του το 2016 κατά το πραξικόπημα.
Οι δικηγόροι ομοίως ζήτησαν στο αίτημα τους «τη σύλληψη των διοικητών της πολεμικής αεροπορίας που είναι οι ανώτεροι των στρατιωτών στη βάση του İncirlik ».
Οι δικηγόροι επιδιώκουν τη σύλληψη των  στρατηγών  John Walker, Michael Manion,  David Eaglen, David Trucksa, των υποστράτηγων Timothy Cook,  Mack Coker και του λοχία Thomas Cooper και του ομόβαθμού του Vegas Clark. Ο στρατηγός  Joseph Votel, επικεφαλής της κεντρικής αμερικανικής διοίκησης επίσης μνημονεύεται στην μήνυση.
Σύμφωνα με Τούρκους δημοσιογράφους του Stockholm Freedom Center, αυτή η μήνυση είναι μια μορφή αντιποίνων κατά της απόφασης της Washington να επιβάλει τιμωρίες σε 2 μέλη της διοίκησης  Erdogan: του Υπ.Εσωτερικών Süleyman Soylu και του Υπ.Δικασιοσύνης Abdulhamit Gül.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ετοιμάζουν χερσαία εισβολή στον Λίβανο, υπόσχονται «απελευθέρωση» του Ιράν

  φωτογραφία αρχείου | AP Photo/Julia Nikhinson  ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ   30.09.24 18:19 efsyn.gr Α+ Α- Facebook Twitter E-mail Copy link Print Διάγγε...