Σάββατο 11 Αυγούστου 2018

Ανδρέας ΦρυγανάςΗ Αθήνα ανακαλεί τον Έλληνα πρεσβευτή στη Μόσχα


Ανδρέας Φρυγανάς

Η Αθήνα ανακαλεί τον Έλληνα πρεσβευτή στη Μόσχα

© Sputnik / Evgenia Novozhenina
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
112
Στην Αθήνα θα επιστρέψει, τις επόμενες ημέρες, ο κ. Ανδρέας Φρυγανάς και ένας άλλος πρεσβευτής αναμένεται να σταλεί στη Μόσχα, σύμφωνα με πληροφορίες. Η απόφαση ελήφθη προσωπικά από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, σύμφωνα με πηγή που μίλησε στο Sputnik.
Στην ανάκληση του Έλληνα πρεσβευτή στη ΡωσίαΑνδρέα Φρυγανά, έχει προχωρήσει η Ελλάδα, σύμφωνα με πηγή που μίλησε στο Sputnik. 
«Ελήφθη τέτοια απόφαση. Η απόφαση ελήφθη προσωπικά από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά», σημείωσε συγκεκριμένα η πηγή. 
Η πρόσοψη του κτιρίου του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών
© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : SOOC/NIKOS LIBERTAS
Σύμφωνα με την εν λόγω πηγή, τις επόμενες ημέρες, ο κ. Φρυγανάς θα επιστρέψει στην Αθήνα και ένας άλλος πρεσβευτής θα σταλεί στη Μόσχα, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστό ακόμη πότε ακριβώς θα συμβεί αυτό. 
Τη Δευτέρα, ο Έλληνας πρεσβευτής εκλήθη στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να λάβει υπόμνημα για τα αντίμετρα της Ρωσίας. 
Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια του καλοκαιριού, η Αθήνα προχώρησε στην απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών, ενώ απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα ακόμη δύο αξιωματούχων της Μόσχας, κατηγορώντας τους ότι παρενέβησαν σε θέματα ασφαλείας και ότι προσπάθησαν να δωροδοκήσουν Έλληνες αξιωματούχους, με τη Ρωσία να αρνείται τις κατηγορίες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ετοιμάζουν χερσαία εισβολή στον Λίβανο, υπόσχονται «απελευθέρωση» του Ιράν

  φωτογραφία αρχείου | AP Photo/Julia Nikhinson  ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ   30.09.24 18:19 efsyn.gr Α+ Α- Facebook Twitter E-mail Copy link Print Διάγγε...