Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ Η «εκκαθάριση» συνεχίζεται ΕΦ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Η «εκκαθάριση» συνεχίζεται

meimarakis-630.jpg

Βαγγέλης ΜεϊμαράκηςΠληροφορίες λένε ότι ο Β. Μεϊμαράκης αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό την τοποθέτησή του στη θέση του επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου | ΕUROKINISSI
Η «τιμητική εξορία» που επιφυλάσσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, μέσω της τοποθέτησής του στη θέση του επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου, είναι βέβαια ακόμα μια ψηφίδα στην επιδίωξη του προέδρου της Ν.Δ. να ελέγξει το εσωκομματικό τοπίο και τους συσχετισμούς στην κοινοβουλευτική ομάδα.
Είναι πλέον γνωστό τοις πάσι ότι ο κ. Μητσοτάκης συνάντησε την Τρίτη στη Βουλή τον βασικό του αντίπαλο στην εσωκομματική εκλογή αρχηγού, στον οποίο επανέφερε την πρότασή του για το ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών. Σύμφωνα με πηγές της «Εφ.Συν.», ο κ. Μεϊμαράκης, ο οποίος σταθερά δηλώνει πως «παρ’ ότι έφτασε στρατηγός, παραμένει πάντα στρατιώτης της παράταξης», απάντησε ότι θα διευκολύνει τον πρόεδρο της Ν.Δ. στην επιλογή του και η Πειραιώς στη συνέχεια έσπευσε να αφήσει να διαρρεύσει ότι η υποψηφιότητα αυτή έχει «κλειδώσει». Αλλά οι πληροφορίες λένε ότι ο Β. Μεϊμαράκης αντιμετωπίζει την πρόταση αυτή με σκεπτικισμό.
Με αυτόν τον τρόπο ο Κυρ. Μητσοτάκης ρίχνει στη μάχη των ευρωεκλογών τον πρώην πρόεδρο του κόμματος, για τον οποίο πιστεύει ότι μπορεί να συσπειρώσει το εκλογικό ακροατήριο απέναντι στη λογική της χαλαρής ψήφου, και ταυτόχρονα επιδιώκει να τον δεσμεύσει από τώρα στο ευρωψηφοδέλτιο, θέτοντάς τον ευσχήμως εκτός ψηφοδελτίων για τις βουλευτικές εκλογές.
Η κίνηση αυτή εντάσσεται βέβαια στον διακαή πόθο του κ. Μητσοτάκη, επικαλούμενος την ανανέωση, να θέσει σε αποστρατεία ιστορικά στελέχη της παράταξης, με πρώτους τους πρώην αρχηγούς Κ. Καραμανλή, Αντ. Σαμαρά και Β. Μεϊμαράκη. Αλλά και την Ντόρα Μπακογιάννη, την οποία, στο όνομα της καταπολέμησης της οικογενειοκρατίας, έχει ήδη αποκλείσει από ένα μελλοντικό κυβερνητικό σχήμα.
Παράλληλα ο πρόεδρος της Ν.Δ. επιχειρεί να αλλάξει τους συσχετισμούς στην κοινοβουλευτική ομάδα με νεοεκλεγέντες βουλευτές που θα πρόσκεινται σ’ εκείνον, αφήνοντας άλλα στελέχη εκτός ψηφοδελτίων. Δεν είναι τυχαία η αντίδραση του πρώην υφυπουργού της Ν.Δ. Αντώνη Μπέζα, ο οποίος έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (28/8/2018): «Δημοσίευμα της εφημερίδας “Παραπολιτικά” αναφέρει ότι “κόβομαι” από τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. στις επόμενες βουλευτικές εκλογές λόγω ορίου ηλικίας... Συγχαρητήρια και σ’ ανώτερα! Πάντως αυτοί που το έδωσαν στην εφημερίδα, για να με “βλέπουν” τόσο μεγάλο σε ηλικία θα πρέπει να είναι μωρά (...στο μυαλό)!».
Οπως δεν είναι τυχαίες και οι καταγγελίες του Ευάγγελου Αντώναρου ότι «τρεις εν ενεργεία βουλευτές της Ν.Δ. δέχονται (αφόρητες) πιέσεις από την ηγεσία του κόμματος να εγκαταλείψουν τις σίγουρες έδρες για να είναι υποψήφιοι περιφερειάρχες. Ανθίστανται και οι τρεις». Με τις πληροφορίες να λένε ότι πρόκειται για βουλευτές που εκλέγονται σε περιφέρειες της Κεντρικής Μακεδονίας, της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας.
Είναι και η περίπτωση του Χρήστου Μαρκογιαννάκη, που είχε καταγγείλει «μικρές τοπικές διαπλοκές» στα Χανιά κατά τις εσωκομματικές εκλογές του Μαΐου, και τον οποίο επισήμως ο Κυρ. Μητσοτάκης «έκοψε» πρόσφατα από τα ψηφοδέλτια των βουλευτικών εκλογών. Εχουμε ακόμα πολλά επεισόδια να δούμε.
Έντυπη έκδοση ΕΦ. ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Μπάιντεν για θάνατο Νασράλα: «Δικαιοσύνη για χιλιάδες Αμερικανούς, Ισραηλινούς και Λιβανέζους»

  Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2024 20:14 REUTERS/Mike Segar Τι δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν Share: Share via Facebook   Share via ...