Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

Κύπρος: Δε συζητείται λύση συνομοσπονδίας ή δύο κρατών


Σημαία της Κύπρου

Κύπρος: Δε συζητείται λύση συνομοσπονδίας ή δύο κρατών

CC0 / Kaufdex / cyprus
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Την προσήλωση του προέδρου της Κύπρου στη λύση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, εξέφρασε ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου.
Την πιθανότητα λύσης συνομοσπονδίας ή ύπαρξης δύο κρατών απέκλεισε ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης, Πρόδρομος Προδρόμου.
«Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν συζητά για λύση συνομοσπονδίας ούτε για λύση δύο κρατών, αλλά παραμένει προσηλωμένος στη λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας» ξεκαθάρισε ο κ. Προδρόμου.
Διεκρίνισε ακόμη, μιλώντας στο ΡΙΚ, πως η αποκέντρωση εξουσιών δεν έχει τεθεί στη διαπραγμάτευση, καθώς δεν διεξάγεται διαπραγμάτευση
Όπως εξήγησε, πρόκειται για μια σκέψη του Προέδρου Αναστασιάδη που αφορά ρύθμιση, η οποία θα καταστήσει πιο λειτουργική την ομοσπονδία και θα βοηθήσει την καθημερινότητα των πολιτών.
Ωστόσο, έκανε σαφές πως δεν πρόκειται για ολοκληρωμένη πρόταση, προσθέτοντας ότι υπάρχει περιθώριο για προβληματισμό και για εισηγήσεις.
Η αποκέντρωση εξουσιών, συμπλήρωσε, «δεν αποτελεί πανάκεια, αλλά ούτε πρέπει ούτε να δαιμονοποιείται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Μπάιντεν για θάνατο Νασράλα: «Δικαιοσύνη για χιλιάδες Αμερικανούς, Ισραηλινούς και Λιβανέζους»

  Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2024 20:14 REUTERS/Mike Segar Τι δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν Share: Share via Facebook   Share via ...