Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Σήμερα η συζήτηση του πορίσματος για το Ερ. Ντινάν στην εξεταστική επιτροπη


Συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής  για τη διερεύνηση σκανδάλων στον χώρο της υγείας

Σήμερα η συζήτηση του πορίσματος για το Ερ. Ντινάν στην εξεταστική επιτροπή

© Φωτογραφία : Nikos Libertas / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Για τις 15:00 έχει προγραμματιστεί η συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για το πόρισμα της πλειοψηφίας, που «βλέπει» πολιτικές ευθύνες για τέσσερις πρώην υπουργούς και ξεσήκωσε πολιτικές αντιδράσεις.
Το πρώτο μέρος του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που διερευνά σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας για τα έτη 1997-2014 και αφορά στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», θα συζητηθεί, σήμερα Τρίτη, στις 15:00, σε ειδική συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής στη Βουλή.
Το συγκεκριμένο σκέλος του πορίσματος της πλειοψηφίας, παραδόθηκε χθες στους επικεφαλής των κομμάτων στην Εξεταστική. Σε αυτό εξετάζεται λεπτομερώς η πορεία του «Ερρίκος Ντυνάν» από την ίδρυσή του έως την αναγκαστική εκποίησή του με πλειστηριασμό τον Σεπτέμβριο του 2014 και γίνεται αναφορά στις βασικές αιτίες της οικονομικής «κακοδαιμονίας» του νοσοκομείου, όπως επίσης και σε πράξεις και παραλήψεις τόσο της διοίκησης όσο και του εποπτεύοντος υπουργείου, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ — ΜΠΕ.
Στο πόρισμα αναφέρονται πολιτικές ευθύνες για τέσσερις πρώην υπουργούς, ενώ για δύο πρώην υπουργούς, τους Ανδρέα Λοβέρδο και Άδωνι Γεωργιάδη, ζητά την περαιτέρω διερεύνηση για τέλεση ή μη αξιόποινων πράξεων σχετικά με την εκτίμηση της αξίας της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Νοσοκομείου και με την αξία πώλησής του.
ΝΔ: Επιχείρηση λάσπης με ευφάνταστες κατηγορίες
«Για επιχείρηση λάσπης προερχόμενη από το Μέγαρο Μαξίμου με στόχο την ΝΔ», κάνουν λόγο πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υποστηρίζοντας ότι το γεγονός ότι η εξεταστική δεν κατέληξε σε προανακριτική σημαίνει ότι δεν βρέθηκαν ούτε καν ενδείξεις που να στοιχειοθετούν κατηγορίες εναντίων των υπουργών.
«Επιστρέφοντας την υπόθεση στη Δικαιοσύνη, που ούτως ή άλλως την ερευνά, το μόνο που θέλουν να κάνουν είναι να ρίξουν λάσπη στον ανεμιστήρα. Ακολουθούν τη γνωστή μέθοδο των δήθεν εξεταστικών που δεν καταλήγουν πουθενά καθώς δεν βρίσκονται στοιχεία για να υποστηρίξουν τις ευφάνταστες κατηγορίες που φτιάχνουν στο μυαλό τους και στα πρωτοσέλιδα των ΜΜΕ που ελέγχουν», τονίζουν κομματικές πηγές από την Πειραιώς.
Αδ. Γεωργιάδης και Αν. Λοβέρδος για το πόρισμα
«Το πόρισμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας είναι για τα σκουπίδια, όπως όλος ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι κοινοί απατεώνες», δήλωσε ο πρώην υπουργός Υγείας και Αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας το πόρισμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας της Εξεταστικής για την Υγεία.
Για «φιάσκο» και πολιτική «μηχανορραφία» έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ και πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος σχολιάζοντας το πόρισμα της πλειοψηφίας της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία.
Οι αντιδράσεις των κομμάτων
«Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν». Με τη φράση αυτή η Εύη Χριστοφιλοπούλου, βουλευτής της ΔΗΣΥ και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία σχολίασε το πόρισμα της πλειοψηφίας. Η κ. Χριστοφιλοπούλου τονίζει ότι «οι συνεχιζόμενες διαρροές στον τύπο περί δήθεν πολιτικού σκανδάλου του «Ερρίκος Ντυνάν» έπεσαν στο κενό.
Για πολιτικές και ποινικές ευθύνες στα σκάνδαλα σε Υγεία και εξοπλιστικά έκανε λόγο ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Μιλώντας στο κανάλι «Open», ανέφερε ότι πολιτικές ευθύνες υπάρχουν, ενώ για τις ποινικές ανέφερε ότι το ΚΚΕ θα μελετήσει το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής και θα τοποθετηθεί.
«Η δωροδοκία είναι το καινούριο στοιχείο, είναι από αυτά που δεν παραγράφονται» τόνισε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Γραμματέας ΚΟ και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΑΝΕΛ, μέλος εξεταστικής.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, δήλωσε ότι το κόμμα του θα ψηφίσει «Παρών» και εξήγησε μιλώντας στον Real FM, ότι τα σκάνδαλα είναι διαχρονικά και αν θέλουμε να μην έχουμε τέτοια φαινόμενα, πρέπει να υιοθετηθεί η πρόταση της Ένωσης Κεντρώων που αναφέρει ότι για δαπάνες του Δημοσίου και προμήθειες που υπερβαίνουν το 1 εκ. ευρώ να προΐσταται εισαγγελέας δια κληρώσεως από το Σώμα Εισαγγελέων Εφετών.
«Το Ερρίκος Ντυνάν ήταν ένα πεδίο ρουσφετιών και συμφερόντων. Διερευνάται η ύπαρξη ευθυνών σε πολιτικά πρόσωπα. Η εξεταστική επιτροπή όμως δεν πρέπει να εργαλειοποιηθεί για μικροκομματικά συμφέροντα», τόνισε ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ισραήλ: Οκτώ νεκροί από τρομοκρατική επίθεση ενόπλων στη Γιάφα – Αναφορές για άλλη τρομοκρατική επίθεση σε ξενοδοχείο κοντά στο Τελ Αβίβ

  ΦΩΤΟ REUTERS Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρά ενόπλων τρομοκρατών σήμερα (1/10/24) το απόγευμα στη Γιάφα, στα νότια του Τελ Αβίβ, σύμφωνα...