Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Αιχμές του Μητροπολίτη Χρυσοστόμου για «φιλόδοξους διαδόχους» του Ιερώνυμου


Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος

Αιχμές του Μητροπολίτη Χρυσοστόμου για «φιλόδοξους διαδόχους» του Ιερώνυμου

© Φωτογραφία: facebook/Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος - Ecclesia.gr
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Ο μητροπολίτης στήριξε τον αρχιεπίσκοπο για τους χειρισμούς του ενώ άφησε αιχμές για όσους «βρήκαν την ευκαιρία να μπουν στη μάχη της διαδοχής» για τη θέση του Αρχιεπισκόπου.
Για «φιλόδοξους διαδόχους» του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου έκανε λόγο ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος μιλώντας στον ΣΚΑΪ
Μιλώντας για την αντιπαράθεση για τις αλλαγές στις σχέσεις κράτους – Εκκλησίας ο κ. Χρυσόστομος εξαπέλυσε βολές και εναντίον του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου για το θέμα, ενώ εξέφρασε και τη στήριξή του προς τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για τους χειρισμούς του.
«Ο Αρχιεπίσκοπος έπραξε άριστα» δήλωσε για τους χειρισμούς του κ. Ιερώνυμου στο θέμα. 
«Κάποιοι είπαν ότι κουράστηκε, και έτσι βρήκαν την ευκαιρία να μπουν στη μάχη της διαδοχής… Τους εκτιμώ, η φιλοδοξία δεν είναι κακό πράγμα» τόνισε.
«Η Εκκλησία πορεύεται, δεν πολιτεύεται, δεν αντιπολιτεύεται» σχολίασε επίσης, ενώ σε σχέση με τις κοινές δηλώσεις Ιερώνυμου — Τσίπρα, δήλωσε ότι είναι «άλλο τα λόγια, άλλο τα γραπτά».
«Ο Αρχιεπίσκοπος ακολούθησε μια διαδικασία, μαζί με άλλους κάνανε πλάνο» είπε για τη συμφωνία. «Και το πλάνο λέει ότι δεν ισχύει η συμφωνία αν δεν εφαρμοστούν όλα (τα προβλεπόμενα)» επισήμανε ο Μητροπολίτης Δωδώνης.
Επίσης, αναφερόμενος στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο κ. Χρυσόστομος ανέφερε ότι «κάηκε το θέμα όταν βγήκε ο κ. Τζανακόπουλος και είπε ότι απολύονται 10.000 κληρικοί. Έδωσε ελπίδα σε 10.000 ανθρώπους και "κρέμασε στα μανταλάκια" 10.000 κληρικούς».
Πάντως, ο Χρυσόστομος επέμεινε ότι οι 10.000 κληρικοί θα πληρώνονται με επίδομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Πρώτος βομβαρδισμός του Ισραήλ στην καρδιά της Βηρυτού από την 8η Οκτωβρίου

  ΚΌΣΜΟΣ / Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024, 05:54:24 / Τελευταία Ενημέρωση: 10:41 / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ εξαπέλυσαν...