Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ?Άνθιμος: Δεν μπορεί να περάσει η συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου


Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος.

Άνθιμος: Δεν μπορεί να περάσει η συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου, είναι εθνική αυτοκτονία

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Την εκτίμηση ότι η συμφωνία Πολιτείας - Εκκλησίας δεν εγκριθεί στην Ιερά Σύνοδο εξέφρασε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, σημειώνοντας ότι είναι διχαστική.
«Διχαστική» και «εθνική αυτοκτονία» χαρακτήρισε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος τη συμφωνία, στην οποία κατέληξαν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Ο ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εκτίμησε ότι δεν θα εγκριθεί στην Ιερά Σύνοδο και είπε: «Βεβαίως είναι διχαστική η συμφωνία… Αν δεν ήταν μεγάλο το ποσοστό των Ορθοδόξων θα υπήρχε πρόβλημα, αλλά τώρα μιλάμε για ελληνοχριστιανικό πολιτισμό».
Ακόμη, όπως ανέφερε, «ο μακαριότατος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του πρωθυπουργού, αλλά αυτό την επομένη δημιούργησε εντύπωση, ανησυχία… Δεν μπορεί να περάσει αυτή η συμφωνία, τέτοια ενέργεια είναι εθνική αυτοκτονία» τόνισε δε.
Αναφερόμενος στην κοινή συνέντευξη Ιερώνυμου — Τσίπρα, παρατήρησε ότι ήταν «λάθος να δώσουν την εντύπωση ότι εμείς συμφωνούμε και θα γίνει, να χωριστεί η εκκλησία από το κράτος».
Σύμφωνα με τον ίδιο, την προσεχή Παρασκευή στην έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας, «θα δούμε τις απόψεις της Ιεραρχίας, είμαι βέβαιος ότι στη μεγάλη της πλειοψηφία είναι υπέρ της ενότητας του κράτους και της εκκλησίας μας για να σταθούμε σε αυτόν τον τόπο που επιβουλεύονται πάρα πολλοί».
Όπως επεσήμανε, «υποχρέωση μας είναι η ελληνορθόδοξη ενότητα». Όλοι μαζί για το καλό της πατρίδας και για καλή συναλλαγή με τους γείτονες μας, συνέχισε, παρά να δημιουργούμε διχασμούς μέσα στην ιδία μας την πατρίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου