Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Ικανοποιημένη η ΝΔ για τη συμφωνία κυβέρνησης - Εκκλησίας


Νέα Δημοκρατία

Ικανοποιημένη η ΝΔ για τη συμφωνία κυβέρνησης - Εκκλησίας

© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει ότι αντίστοιχες νομοθετικές πρωτοβουλίες είχε λάβει και η κυβέρνησή της το 2013, ενώ σημειώνει ότι τα εκκρεμή ζητήματα μεταξύ κράτους και Εκκλησίας δεν χρήζουν συνταγματικής αναθεώρησης.
Ικανοποιημένη εμφανίζεται η αξιωματική αντιπολίτευση σε σχέση με τη συμφωνία στην οποία κατέληξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμοσε ό,τι αφορά τις σχέσεις κράτους — Εκκλησίας.
Η ΝΔ σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι είναι ικανοποιημένη «για την καθυστερημένη υιοθέτηση της πάγιας θέσης της από τον ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά τις σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας».
«Σήμερα απεδείχθη περίτρανα ότι τα εκκρεμή ζητήματα στις σχέσεις των δύο πλευρών δεν χρήζουν συνταγματικής αναθεώρησης, αλλά μπορούν κάλλιστα να ρυθμιστούν με νομοθετικές πρωτοβουλίες», τονίζεται στην ανακοίνωση.
Μάλιστα, η ΝΔ σημειώνει ότι αντίστοιχες πρωτοβουλίες είχε λάβει η κυβέρνησή της το 2013 «με τη σύσταση κοινής εταιρείας Κράτους-Εκκλησίας για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, την υλοποίηση των οποίων είχε ματαιώσει για ιδεοληπτικούς λόγους ο ΣΥΡΙΖΑ». 
«Στο πλαίσιο αυτό, εύχεται η συμφωνία που ανακοινώθηκε σήμερα να αποβεί ουσιαστικά επωφελής για την Πολιτεία και την Εκκλησία και να μην εξαντληθεί σε μια κατ’ επίφαση αποσύνδεση της μισθοδοσίας των κληρικών από το Κράτος», καταλήγει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ένα βήμα πριν την απάντηση του Ισραήλ και το άνοιγμα της «πύλης της Κολάσεως» στη Μέση Ανατολή- Aυτές είναι οι δυνάμεις που παρατάσσονται

  α Το μεγάλο ερώτημα στην διεθνή κοινότητα είναι το πόσους πυραύλους έχει ακόμα το Ιράν Το Ιράν μετά τις επιθέσεις του Απριλίου έκανε ένα α...