Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

Τσίπρας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ: Υλοποιούνται όλα τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση στη ΔΕΘ

Ο Αλέξης Τσίπρας στο βήμα κατά τη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Τσίπρας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ: Υλοποιούνται όλα τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση στη ΔΕΘ

© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Στην κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ελλάδα μετά την έξοδο από τα μνημόνια αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές.
Με την ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ξεκίνησαν την Κυριακή οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος στο ξενοδοχείο Κάραβελ για την προετοιμασία ενόψει ευρωεκλογών.
Στην έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια αναφέρθηκε ο κ. Τσίπρας στην αρχή της ομιλίας του, τονίζοντας ότι «έχει περάσει ένα εξάμηνο από την ημέρα που αφήσαμε πίσω μας οκτώ σκληρά, επίπονα χρόνια».
«Η έξοδος από τα μνημόνια αποτέλεσε την αφετηρία μιας νέας εποχής για την Ελλάδα, για την κυβέρνησή μας, για την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για μια εποχή που «τον τόνο δεν δίνει η διατήρηση των προνομίων των λίγων, αλλά τα δικαιώματα των πολλών».
Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι η επιτυχία δεν ήταν τόσο η ολοκλήρωση του προγράμματος, αλλά «η ταυτόχρονη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής».
«Αποδείξαμε στην πράξη ότι τελικά υπήρχε και υπάρχει εναλλακτικός δρόμος για την έξοδο από την κρίση, από αυτόν την απόλυτης λεηλασίας», τόνισε.
Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι η κυβέρνησή του εργάστηκε «αποφασιστικά, αποτελεσματικά και κυρίως με εντιμότητα». Ο ίδιος συνέχισε παραθέτοντας μια σειρά μέτρων που η κυβέρνηση εξήγγειλε και εφάρμοσε για τη στήριξη του πληθυσμού.
«Ταυτοχρόνως, εργαστήκαμε έντιμα. Είμαστε 4 χρόνια στη διακυβέρνηση του τόπου και όσο κι αν ψάξει κανείς στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα βρει ούτε μαύρα ταμεία, ούτε παράνομο πλουτισμό στελεχών του, ούτε ταυτίσεις με τα συμφέροντα της ολιγαρχίας του πλούτου. Και φυσικά, καμία ασυλία», υπογράμμισε. Πρόσθεσε ότι «επί των ημερών μας η δικαιοσύνη λειτουργεί σε συνθήκες πλήρους ελευθερίας».
Απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, ο κ. Τσίπρας υπερασπίστηκε τα μέτρα της κυβέρνησης.
Για το πλαίσιο προστασίας της α΄ κατοικίας, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι δεν διαταράσσει την κουλτούρα πληρωμών, αλλά αντίθετα δημιουργεί μια τέτοια και φέρνει έσοδα στα ταμεία.
«Αποδείξαμε ότι μπορείς να έχεις συλλογικές διαπραγματεύσεις χωρίς να ανακόπτεται η αναπτυξιακή πορεία, ότι μπορείς να έχεις αύξηση στον κατώτατο μισθό χωρίς αύξηση της ανεργίας», πρόσθεσε.
«Όλα τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση στη ΔΕΘ υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται», ανέφερε ο κ. Τσίπρας, επικαλούμενος, μεταξύ άλλων, την ακύρωση περικοπής των συντάξεων, την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την αύξηση του κατώτατου μισθού, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και των ασφαλιστικών εισφορών, την επιδότηση ενοικίου, κ.α.
Ο κ. Τσίπρας συνέχισε εξαπολύοντας επίθεση κατά της ΝΔ, λέγοντας ότι «μιλάει για 4ο μνημόνιο» διότι «το πρόγραμμά της δεν μπορεί να δικαιολογηθεί έξω από μνημόνιο».
«Τώρα δεν έχει πώς να δικαιολογήσει το δικό της μνημόνιο», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός επικαλούμενος μέτρα που έχει εξαγγείλει ο αρχηγός της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως το «ασφαλιστικό Πινοσέτ», όπως είπε, ή τη «μείωση του αφορολογήτου».
Αναφερθείς στους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι «μιλάει για μικρότερα ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά, η οποία είχε δεσμευτεί για πλεονάσματα 4,5% ως το 2030».
Σχολιάζοντας τη δέσμευση του κ. Μητσοτάκη να διαπραγματευτεί χαμηλότερα πλεονάσματα, ο κ. Τσίπρας αναρωτήθηκε γιατί δεν το έκανε όσο ήταν υπουργός.
Τέλος, κάλεσε την αντιπολίτευση «να συμφωνήσουμε μαζί, μια κοινή θέση απέναντι στους δανειστές, για την ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης για περαιτέρω μείωσης. Αρκεί, όμως, να συμφωνήσουμε από κοινού και τι θα κάνουμε το δημοσιονομικό περιθώριο που θα δημιουργηθεί».
«Θα συμφωνήσει ο κ. Μητσοτάκης να εξοικονομηθούν πόροι για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία; Όχι, γιατί θεωρεί σπατάλη τη στήριξη του κοινωνικού κράτους. Θα συμφωνήσει να δοθούν περισσότεροι πόροι στα ασφαλιστικά ταμεία για την αύξηση των συντάξεων; Να επαναφέρουμε την 13η και 14η σύνταξη; Όχι, γιατί το ασφαλιστικό Πινοσέτ είναι ακριβώς στην αντίθετη λογική», εξήγησε.
Συνεχίζοντας την επίθεση κατά της ΝΔ, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τη γαλάζια παράταξη «υβρίδιο ακραίου νεοφιλελευθερισμού και ακραίας δεξιάς» η οποία βρίσκεται από τη μια πλευρά του πολιτικού ανταγωνισμού.
Από την άλλη, είπε ο κ. Τσίπρας «είναι οι προοδευτικές δυνάμεις του τόπου και έχουμε ευθύνη εμείς ως η μεγαλύτερη δύναμη για το ποια μορφή θα πάρει αυτή η αντιπαράθεση. Από την άλλη βρίσκεται η Αριστερά, της συλλογικής προόδου και της κοινωνικής δικαιοσύνης που έχει στρατηγικό σχέδιο την εκπροσώπηση των πολλών και όχι των ελίτ. Και οι δυνάμεις αριστερής σοσιαλδημοκρατίας, οι δυνάμεις της οικολογίας, ακόμη και του δημοκρατικού κέντρου που έχουν όρια στη κοινωνική λεηλασία, στη βάναυση συρρίκνωση της δημοκρατίας, στον εθνικιστικό παροξυσμό και στη πατριδοκαπηλία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Μεγάλη φωτιά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας – Εκκενώνονται χωριά

  Ελλάδα Μάχη από ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο – Κάηκε Πυροσβεστικό όχημα – Στο Ξυλόκαστρο εσπευσμένα ο Αρ...