Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Η Γαλλία βάζει στο «στόχαστρο» Google, Amazon, Facebook και επιβάλλει φόρο 3%


Το λογότυπο της Google σε οθόνη υπολογιστή Apple MacBook

Η Γαλλία βάζει στο «στόχαστρο» Google, Amazon, Facebook και επιβάλλει φόρο 3%

CC0
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Google, Apple, Facebook και Amazon μπαίνουν στο στόχαστρο της γαλλικής κυβέρνησης, η οποία φέρνει φόρο 3%, σε μια προσπάθεια να αυξήσει τα κρατικά έσοδα, καθώς καλείται να δρομολογήσει μια σειρά από μέτρα, εν μέσω του κλίματος δυσαρέσκειας στη χώρα.
Φόρο που βάζει στο «στόχαστρο» τεχνολογικούς «γίγαντες» εισήγαγε, χθες, η γαλλική κυβέρνηση.
Το εν λόγω σχέδιο νόμου θα συζητηθεί από τους υπουργούς της κυβέρνησης προτού εισαχθεί στο κοινοβούλιο της χώρας και αποτελεί πρόταση του υπουργού Οικονομίας της Γαλλίας, Μπρουνό Λεμέρ. Ο ίδιος προκρίνει την επιβολή φόρου 3% επί των ψηφιακών πωλήσεων των εταιρειών, σύμφωνα με το France24. 
Ο φόρος θα επιβάλλεται, συγκεκριμένα, επί των εσόδων που παρουσιάζουν περίπου 30 μεγάλες εταιρείες, οι περισσότερες εκ των οποίων έχουν την έδρα τους στις ΗΠΑ. 
Ο Λεμέρ εκτιμά ότι ο φόρος θα οδηγήσει σε έσοδα 500 εκατ. ευρώ ετησίως. 
Ο φόρος που τα γαλλικά ΜΜΕ έχουν ονομάσει «GAFA» (από τα αρχικά των Google, Apple, Facebook και Amazon) αφορά σε ψηφιακές επιχειρήσεις με ετήσιες παγκόσμιες πωλήσεις άνω των 750 εκατ. ευρώ και τουλάχιστον 25 εκατ. ευρώ στη Γαλλία. 
«Εάν αυτά τα δύο κριτήρια δεν πληρούνται, δεν θα επιβάλλονται φόροι», διευκρίνισε ο Λεμέρ.
Σημειωτέον ότι το γαλλικό νομοσχέδιο έρχεται, καθώς η κυβέρνηση αναζητά τρόπους να καλύψει τα μέτρα ελάφρυνσης για να εκτονώσει το κλίμα έντασης που κυριαρχεί στη Γαλλία από τα μέσα Νοεμβρίου του περασμένου έτους, λόγω των διαδηλώσεων των «κίτρινων γιλέκων». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Η κακοκαιρία Κασσάνδρα "χτυπάει" τη Δ. Ελλάδα - Έντονα προβλήματα στην Κέρκυρα

  ΕΛΛΆΔΑ / Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024, 20:22:17 / Τελευταία Ενημέρωση: 20:33 / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Η κακοκαιρία Κασσάνδρα ξεκίνησε να πλήττει ...