Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Πεντάγωνο: Η Τουρκία θα αντιμετωπίσει σοβαρές συνέπειες για την απόκτηση S-400


Αντιπυραυλικό σύστημα S-400

Πεντάγωνο: Η Τουρκία θα αντιμετωπίσει σοβαρές συνέπειες για την απόκτηση S-400

© Sputnik / Ruslan Krivobok
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Αυστηρή προειδοποίηση προς τους Τούρκους απηύθυνε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας Τσάρλυ Σάμερς, σε περίπτωση που αποκτήσουν τα ρωσικά αντιαεροπορικά S-400.
Η στρατιωτική σχέση της Τουρκίας με τις ΗΠΑ θα αντιμετωπίσει σοβαρές συνέπειες εάν η Άγκυρα προμηθευτεί το ρωσικό σύστημα αεροπορικής άμυνας S-400, δήλωσε ο εκπρόσωπος του τμήματος Άμυνας Τσάρλυ Σάμερς μιλώντας σε δημοσιογράφους την Παρασκευή. 
«Εάν η Τουρκία πάρει τα S-400, θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες από την άποψη της στρατιωτικής μας σχέσης, αλλά και για τα συστήματα Patriot και τα F-35», ανέφερε ο Σάμερς σύμφωνα με τo Defense News. «Δεν θα πάρουν τα F-35, αν προμηθευτούν S-400», πρόσθεσε.
Ο Σάμερς δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται επίσης να εμποδίσουν την Άγκυρα να αγοράσει πυραυλικά συστήματα Patriot.
Πριν από λίγες μέρες, ο αμερικανός στρατηγός Κέρτις Σκαπαρότι δήλωσε στους γερουσιαστές που μετέχουν στην επιτροπή ένοπλων υπηρεσιών πως πρότεινε να μην γίνει η μεταφορά των μαχητικών F-35 στην Άγκυρα αν δεν εγκαταλείψει τη συμφωνία με τη Ρωσία για το αμυντικό πυραυλικό σύστημα S-400.
Την Πέμπτη, ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαίωσε ότι η συμφωνία με τη Ρωσία για τις παραδόσεις των συστημάτων αεράμυνας S-400 ολοκληρώθηκε και δήλωσε ότι μια νέα συμφωνία σχετικά με τις αγορές προηγμένων συστημάτων S-500 της Ρωσίας θα μπορούσε να είναι δυνατή στο μέλλον.
Τον Ιανουάριο, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η Άγκυρα είναι έτοιμη να εξετάσει την πρόταση των ΗΠΑ για τις παραδόσεις των συστημάτων αεροπορικής άμυνας Patriot, αλλά αρνήθηκε να εγκαταλείψει τη συμφωνία με τη Ρωσία σχετικά με τα αντιπυραυλικά συστήματα S-400.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Νίκος Ανδρουλάκης: Σπάσαμε τις μυλόπετρες του δικομματισμού, που συμπίεζαν το ΠΑΣΟΚ- Μπορούμε να κάνουμε το άλμα απέναντι στη Νέα Δημοκρατία

  Νίκος Ανδρουλάκης: Σπάσαμε τις μυλόπετρες του δικομματισμού, που συμπίεζαν το ΠΑΣΟΚ- Μπορούμε να κάνουμε το άλμα απέναντι στη Νέα Δημοκρ...