Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Εκλογές 2019: Καθαρή νίκη της ΝΔ- Οι πρωταγωνιστές - Live (Video-Photos)

Εκλογές 2019: Καθαρή νίκη της ΝΔ- Οι πρωταγωνιστές - Live (Video-Photos)

Σαφές προβάδισμα της ΝΔ "έδωσαν" οι κάλπες στις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές στη χώρα. Μπείτε στο άρθρο και δείτε το νέο χάρτη της Ελλάδας. Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών.
00:33 ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας αναγκάστηκε να προκηρύξει εθνικές εκλογές
Η Νέα Δημοκρατία, σε ανακοίνωσή της μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, αναφέρει τα εξής: «Ο κ. Τσίπρας υπό το βάρος μια συντριπτικής ήττας, αναγκάστηκε να προκηρύξει εθνικές εκλογές. Οι Έλληνες με την ψήφο τους έδωσαν τη λύση. Και θα ανοίξουν τον δρόμο για μια φωτεινή Ελλάδα».
Τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας. «Αμέσως μετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών, θα ζητήσω από τον ΠτΔ, πρόωρες εκλογές», σημείωσε ο Πρωθυπουργός, στο απόηχο της νίκης που έδωσε στη ΝΔ η κάλπη σε ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές..
23:41 Πειραιάς – Μώραλης: Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου για αυτή την πρώτη νίκη
Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης δήλωσε τα εξής:
"Πειραιώτες Πειραιώτισσες καλησπέρα. Ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου γι αυτό το πολύ σημαντικό αποτέλεσμα γι αυτή την πρώτη νίκη. Την ευγνωμοσύνη μου την ικανοποίησή μου και να δηλώσω πιο δυνατός.Είναι πραγματικά συγκινητικό 4,5 χρόνια μετά την άσκηση διοίκησης, να ανεβάζουμε τα ποσοστά μας κατά 11 με 12 μονάδες να αναγνωρίζει ο κόσμος την προσπάθεια, να αναγνωρίζει ο κόσμος το δημοτικό έργο, να αναγνωρίζει την προσπάθεια που κάναμε πέρα από κόμματα και περιχαρακώσεις ,να δώσουμε μια νέα πνοή στον Πειραιά.Θέλω να ευχαριστήσω όσους μας στήριξαν και μας ψήφισαν.Να εκφράσω το σεβασμό μου και σε αυτούς που δεν μας επέλεξαν και τους καλώ όλους μαζί την επόμενη Κυριακή να κάνουμε μια πολύ μεγάλη νίκη για τον "Πειραιά Νικητή" για τον Πειραιά μας Είναι πραγματικά ένα συγκλονιστικό αποτέλεσμα για εμάς, είναι ένα πολύ μεγάλο αποτέλεσμα στην ιστορία του δήμου Πειραιά .Θέλω να σας ευχαριστήσω και να εκφράσω μία ακόμα φορά την ευγνωμοσύνη μου και να ζητήσω να είσαστε μαζί μας για ακόμα 7 μέρες μέχρι την επόμενη Κυριακή για να κάνουμε την τελική μεγάλη νίκη"
23:29 Πάτρα – Πελετίδης: Απόψε ο πατραϊκός λαός έκανε ένα αποφασιστικό βήμα για τη νίκη
«Απόψε ο πατραϊκός λαός έκανε ένα αποφασιστικό βήμα για τη νίκη. Για να συνεχιστεί το φιλολαϊκό έργο και να μείνει ο δήμος στα χέρια του». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, μιλώντας απόψε σε συγκεντρωμένους στο εκλογικό κέντρο της Λαϊκής Συσπείρωσης. Ο Κώστας Πελετίδης πήγε στο εκλογικό κέντρο μετά την ανακοίνωση των πρώτων συγκεντρωτικών αποτελεσμάτων από το υπουργείο Εσωτερικών, όπου μετά την ενσωμάτωση του 13,55% των εκλογικών τμημάτων, βρίσκεται στην πρώτη θέση με ποσοστό 40,03%.
Αναφερόμενος στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, σημείωσε ότι «καλούμε όλο τον πατραϊκό λαό, ανεξαρτήτως τι ψήφισε τον πρώτο γύρο, να πάμε την επόμενη Κυριακή ενωμένοι στο γνωστό δρόμο, που έμπρακτα έχουμε αποδείξει ότι ακολουθούμε, για να έχουμε μια δημοτική αρχή που δεν θα διαχωρίζει το λαό, θα τον ενώνει στον κοινό αγώνα, για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που έχουμε μπροστά μας».
Επίσης, ο Κώστας Πελετίδης είπε ότι «ευχαριστούμε τον πατραϊκό λαό που μας τίμησε με την ψήφο του και μας εμπιστεύτηκε με αυτό το εντυπωσιακό ποσοστό».
23:32 Πειραιάς – Μπελαβίλας: Φτάσαμε στον τερματισμό
Είμαστε από εδώ, είμαστε εδώ, θα μείνουμε εδώ, είναι η υπόσχεση του επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς για Όλους» Νίκου Μπελαβίλα, για την σημερινή εκλογική αναμέτρηση.
Σε ανακοίνωσή του, ο κ. Μπελαβίλας τόνισε πως «μετά από 180 μέρες μίας σκληρής εκλογικής καμπάνιας, φτάσαμε στον τερματισμό. Δώσαμε μία μάχη στο όνομα της δημοκρατίας, του ορθού λόγου, των δικαιωμάτων όλων για έναν Πειραιά για Όλους. Τα βάλαμε με όλο το ολιγαρχικό σύστημα - φανερό και αφανές - απέναντί μας. Δεν εξωραΐζω, δεν εθελοτυφλώ. Όχι δεν καταφέραμε, να σπάσουμε το τείχος των συμφερόντων που εδώ και δεκαετίες λυμαίνονται την πόλη μας. Πετύχαμε όμως να είμαστε εδώ παρά τον πόλεμο και αυτό είναι μια σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον».
Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των ευρωεκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να εκλέξει έξι ευρωβουλευτές.
Σε πανηγυρικό κλίμα υποδέχτηκαν οι ψηφοφόροι, αλλά και οι συνεργάτες του τον Κώστα Μπακογιάνη στο εκλογικό του περίπτερο στην "καρδιά" της Αθήνας, μπροστά από την Παλιά Βουλή.
«Νομίζω σήμερα είναι μία ωραία μέρα για την Αθήνα. Είναι μία ωραία μέρα για την Αθήνα πρώτα απ όλα για την μεγάλη πτώση στα ποσοστά των νεοναζί δολοφόνων της Χρυσής Αυγής», επισήμανε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με την Ανοιχτή Πόλη, Νάσος Ηλιόπουλος σε δηλώσεις του μετά την πρόκρισή του στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στο Δήμο Αθηναίων. 
23:03 Συγχαρητήρια Μεϊμαράκη σε Μητσοτάκη
Τα συγχαρητήριά του για «τη μεγάλη εκλογική νίκη της ΝΔ», έδωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, θα συναντηθούν αύριο.
22:57 Βόλος: Επανεκλογή Μπέου από τον α' γύρο
Επικράτηση του συνδιασμού του Αχιλλέα Μπέου καταγράφεται στον Βόλο, με ποσοστό που ξεπερνούν το 55%, κάτι που σημαίνει ότι επανεκλέγεται από σήμερα και δεν θα διεξαχθεί β' γύρος στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας.
Η οδός Ιάσονος, όπου βρίσκεται το εκλογικό κέντρο του Αχιλλέα Μπέου, αλλά και άλλοι δρόμοι, έχουν κλείσει από υποστηρικτές του.
Την ίδια ώρα, προβληματισμός επικρατεί στα στρατόπεδα των αντιπάλων του, όπου κανένας από όσους είχαν πάρει επίσημο κομματικό χρίσμα, δεν κατάφερε να λάβει ένα ικανοποιητικό ποσοστό.
Η Νάνσυ Καπούλα που υποστηρίχθηκε από τη ΝΔ δεν κατάφερε να ξεπεράσει το 15% και στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και ο Ιάσονας Αποστολάκης που υποστηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και έλαβε μία ποσοστιαία μονάδα λιγότερη.
Ο υποστηριζόμενος από το ΚΙΝΑΛ, Απόστολος Παπαδούλης, κινείται γύρω από το 10% και ο κ. Ριζόπουλος που υποστηρίχθηκε από το ΚΚΕ παραμένει κάτω από το 8%.
22:56 Συγχαρητήρια Καραμανλή σε Μητσοτάκη
Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής συνεχάρη πριν από λίγο σε τηλεφωνική επικοινωνία τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το σημερινό αποτέλεσμα.
22:47 Τα αποτελέσματα σε Θεσσαλονίκη, Πειραιά, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα, Βόλο
  • Ο Νίκος Ταχιάος λαμβάνει την πρώτη θέση στον Δήμο Θεσσαλονίκης με 23,33%, ενώ μάχη για τη δεύτερη θέση δίνουν τρεις συνυποψήφιοί του. Με ενσωματωμένο το 10,53%, ελαφρύ προβάδισμα για τον β΄ γύρο φέρεται να έχει ο Κωνσταντίνος Ζέρβας με 14,52% και ακολουθούν ο Γιώργος Ορφανός με 13,77% και η Κατερίνα Νοτοπούλου με 13,54%.
  • Στον Πειραιά, στον β΄ γύρο περνάνε ο νυν δήμαρχος Γιάννης Μώραλης με 45,10% και ο Νίκος Βλαχάκος με 27,05%, ενώ ο Νίκος Μπελαβίλας ακολουθεί με 14,63%.
  • Στον Δήμο Πατρέων, ο νυν δήμαρχος Νίκος Πελετίδης έχει σαφές προβάδισμα με 41,92% έναντι του Γρηγόρη Αλεξόπουλου και του Νίκου Παπαδημάτου, οι οποίοι δίνουν μάχη για τη δεύτερη θέση με 14,13% και 13,86% αντίστοιχα.
  • Στον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης ο νυν δήμαρχος Νικόλαος Μπάμπαλος πετυχαίνει άνετη νίκη με 41,67% και πιθανόν να αντιμετωπίσει στον β΄ γύρο τον Γεώργιο Εμμανουήλ Παπαδημητρίου, που λαμβάνει 16,23%, ενώ ο Παντελεήμων Βλασσόπουλος λαμβάνει μέχρι στιγμής 14,68%.
  • Την επόμενη Κυριακή θα αναδειχτεί και ο δήμαρχος Λαρισαίων μεταξύ του νυν δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη (43,10%) και της Ρένας Καραλαριώτου (39,08%).
  • Αντίθετα, στον Δήμο Βόλου ο νυν δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος εξασφάλισε ήδη την επανεκλογή του, καθώς το ποσοστό που λαμβάνει υπερβαίνει το 56%.
22:32 Πειραιάς – Μπελαβίλας: Ο αγώνας για εμάς την Αριστερά δεν είναι κατοστάρι, είναι μαραθώνιος
Στο εκλογικό του κέντρο βρέθηκε νωρίτερα ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά με τον συνδυασμό «Πειραιάς για Όλους», Νίκος Μπελαβίλας.
Σε μια πρώτη ανάγνωση των αποτελεσμάτων, μιλώντας σε φίλους και υποψηφίους του συνδυασμού του, σχολίασε πως «ο αγώνας για εμάς την Αριστερά δεν είναι κατοστάρι, είναι μαραθώνιος».
Μάλιστα, ο κ. Μπελαβίλας προχώρησε σε κάλεσμα για συνέχιση του αγώνα, καθώς θα είναι μια μακρά μάχη, όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, αργότερα θα προχωρήσει σε δηλώσεις και τον σχολιασμό της εκλογικής αναμέτρησης.
Να γίνουν εκλογές το συντομότερο δυνατόν ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως είπε, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι πολίτες έχουν αποσύρει την εμπιστοσύνη τους και η Ελλάδα έχει ανάγκη από νέα κυβέρνηση, με νωπή εντολή εμπιστοσύνης.
22:08 Γιάνης Βαρουφάκης: Αύριο ξεκινά η αρχή του τέλους της ελληνικής κρίσης που μόνο το πρόγραμμα του ΜέΡΑ25 μπορεί να φέρε
«Σήμερα, είδαμε το τέλος μιας ευρωπαϊκής αρχής για το ΜέΡΑ25. Αύριο ξεκινά η αρχή του τέλους της ελληνικής κρίσης που μόνο το πρόγραμμα του ΜέΡΑ25 μπορεί να φέρει», δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης μετά την ανακοίνωση των exit polls για τις ευρωεκλογές.
Ανέφερε μεταξύ άλλων πως στο ΜέΡΑ25, στο DiEM25, «δουλέψαμε 3 χρόνια, πολύ πριν ζητήσουμε την ψήφο των πολιτών, για να σφυρηλατήσουμε συμμετοχικά το πρόγραμμα μας, την Πράσινη Νέα Συμφωνία για την Ευρώπη». Σημείωσε ότι αποδείχθηκε πόσο έπεσαν έξω οι κυνικοί που είπαν ότι κατέβηκε στην Γερμανία επειδή δεν τόλμαγε να εκτεθεί στην Ελλάδα. Προσέθεσε πως με εξαιρετικούς συνοδοιπόρους, «πορευτήκαμε τον δρόμο τον δύσκολο» τα τρία τελευταία χρόνια και «μάθαμε πολλά για τις αγωνίες των ανθρώπων σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη» και καταλήγοντας τόνισε:
«Σήμερα, όπως έδειξαν οι κάλπες, συγκινητικά πολλοί επέλεξαν να έρθουν μαζί μας για να τα βάλουμε, όλοι μαζί, με του φωτός το σβήσιμο.
Θα τους τιμήσουμε στο Ευρωκοινοβούλιο προτείνοντας λύσεις υπεύθυνες που το κατεστημένο θα χάνει τα λόγια του προσπαθώντας να εξηγήσει γιατί δεν τις υιοθετεί.
Θα τους τιμήσουμε στο Ευρωκοινοβούλιο με την υπεύθυνη ανυπακοή μας στις τοξικές ανοησίες τους, οι οποίες τρέφουν τα πολιτικά τέρατα της ξενοφοβίας και του νεοφασισμού.
Παράλληλα, από αύριο το πρωί, το ΜέΡΑ25 συνεχίζουμε την εκστρατεία μας σε όλη την Ελλάδα για να παρουσιάσουμε το ήδη έτοιμο, συνεκτικό, θεραπευτικό προεκλογικό πρόγραμμά μας για την Ελλάδα.
Ναι, η κρίση είναι ευρωπαϊκή, όπως ευρωπαϊκό κόμμα είναι το ΜέΡΑ25. Όμως, αυτή η χώρα, αυτή η πατρίδα μας, έχει πληγεί από την ευρωπαϊκή κρίση πιο απάνθρωπα από οποιαδήποτε άλλη. Κάθε μέρα τα παιδιά μας φεύγουν. Όσο η Ελλάδα ερημοποιείται, την ώρα που οι κερδοσκόποι κάνουν πάρτι, εμείς έχουμε υποχρέωση, και πρόγραμμα, να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να ανακουφιστούν οι συμπατριώτες μας, για να σταματήσει η ερημοποίηση της Ελλάδας, το φευγιό των παιδιών μας.
Σήμερα, είδαμε το τέλος μιας ευρωπαϊκής αρχής για το ΜέΡΑ25.
Αύριο ξεκινά η αρχή του τέλους της ελληνικής κρίσης που μόνο το πρόγραμμα του ΜέΡΑ25 μπορεί να φέρει.»
Την πρώτη επίσημη εκτίμηση της Singular για τις ευρωεκλογές έδωσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Singular Logic, Γιάννης Θεοδωρόπουλος.
Σύμφωνα με αυτήν, με ενσωμάτωση 10%, η ΝΔ παίρνει προβάδισμα από τον ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 9%, με συν-πλην 0,5%.
Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου μπαίνει στην Ευρωβουλή, ενώ όπως φαίνεται, έστω και με μικρή απόκλιση, ο Γιάνης Βαρουφάκης μένει εκτός.
Πρωτιά του Κώστα Μπακογιάννη και προβάδισμα του Νάσου Ηλιόπουλου έναντι του Παύλου Γερουλάνου για τη δεύτερη θέση, δείχνουν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα για τον Δήμο Αθηναίων.
Με ενσωματωμένο το 24% των εκλογικών τμημάτων, ο κ. Μπακογιάννης λαμβάνει 42,96% και 21 έδρες, ο κ. Νασόπουλος 16,75% και 8 έδρες, ο κ. Γερουλάνος 13,38% και 6 έδρες, ενώ ο Ηλίας Κασιδιάρης βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 10,38% και 5 έδρες και ο Νίκος Σοφιανός με 7,33% και 4 έδρες.
21:20 Πάνος Καμμένος: Ο Θεός να προστατεύσει την Ελλάδα
«Ο Ελληνικός Λαός αποφάσισε δημοκρατικά, ευχαριστώ όσους αγωνίστηκαν μαζί μας, εργάστηκα με μόνο γνώμονα το συμφέρον της Πατρίδας, ο Θεός να προστατεύσει την Ελλάδα», αναφέρει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.
Ο ακροδεξιός Εθνικός Συναγερμός της Μαρίν Λεπέν εκτιμάται ότι θα κερδίσει τις σημερινές ευρωεκλογές, σύμφωνα με δύο exit polls των ινστιτούτων IFOP και Elabe.
Το κόμμα της Λεπέν αναμένεται ότι θα συγκεντρώσει ποσοστό περίπου 24,2%, έναντι 22,4% του κόμματος LREM του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Elabe. Παρόμοια ποσοστά (24% και 22,5%) δίνει και το IFOP. Εφόσον επαληθευτεί αυτή η πρόβλεψη, ο Εθνικός Συναγερμός θα αποσπάσει 24 έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έναντι 23 εδρών για το κόμμα του Γάλλου προέδρου.
Στην τρίτη θέση έρχονται οι Πράσινοι, με ποσοστό περίπου 13%.
21:00 Ικανοποίηση Χαρίτση για την εκλογική διαδικασία: «Την φέραμε σε πέρας με άρτιο τρόπο»
Την ικανοποίησή του για την επιτυχή ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας, εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης σε δήλωσή του πριν από λίγο.
Ο υπουργός είπε ότι εκατομμύρια πολίτες προσήλθαν στις κάλπες συμμετέχοντας «στην πιο σύνθετη και απαιτητική εκλογική διαδικασία που κλήθηκε να διοργανώσει το ελληνικό κράτος», καθώς για πρώτη φορά οι Έλληνες πολίτες κλήθηκαν να ψηφίσουν σε τέσσερις κάλπες και μάλιστα με σταυρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Φλώρινα: Συνελήφθη 36χρονος για τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων

  Newsroom   Σάββατο, 27 Απριλίου 2024 20:40 Pixabay Ενας  36χρονος  συνελήφθη συνελήφθη την Παρασκευή (26/4) το μεσημέρι στη  Φλώρινα  για ...