Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Πολιτικοί αναλυτές: Ο ΣΥΡΙΖΑ «πληρώνει» την συμφωνία των Πρεσπών


Γραφεία ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτικοί αναλυτές: Ο ΣΥΡΙΖΑ «πληρώνει» την συμφωνία των Πρεσπών (Βίντεο)

© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές 2019 (96)
Σημαντική ήταν η εκλογική υποχώρηση που παρουσίασε το κυβερνών κόμμα στα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών στις περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ υποχώρησε σημαντικά στα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών στις περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης.
Σύμφωνα με όσα επισημαίνουν πολιτικοί αναλυτές, καθοριστικό ρόλο σε αυτή την εξέλιξη έπαιξε η στάση της κυβέρνησης γύρω από τη Συμφωνία των Πρεσπών και η επιλογή της να προχωρήσει σε συμφωνία με τη γειτονική χώρα χωρίς προηγουμένως να έχει καταθέσει στη Βουλή το σχέδιο της Συμφωνίας.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν οι επιδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή της Μακεδονίας, όπου το κυβερνών κόμμα —συγκριτικά με τις εθνικές εκλογές του 2015 (τον Σεπτέμβριο) καθώς και τις ευρωεκλογές του 2014- παρουσίασε σημαντική υποχώρηση, καθώς σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα σε πολλές περιφερειακές ενότητες μάλιστα η διαφορά ξεπερνά τις 15 μονάδες, αγγίζοντας σε κάποιες τις 20.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα συνιστά η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπου ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Τζιτζικώστας συγκέντρωσε 61,79% έναντι 11,75% του Χρήστου Γιαννούλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Φλώρινα: Συνελήφθη 36χρονος για τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων

  Newsroom   Σάββατο, 27 Απριλίου 2024 20:40 Pixabay Ενας  36χρονος  συνελήφθη συνελήφθη την Παρασκευή (26/4) το μεσημέρι στη  Φλώρινα  για ...