Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Μητσοτάκης: Το ποιος θα τα βάψει μαύρα θα το κρίνουν οι πολίτες στην κάλπη


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μητσοτάκης: Το ποιος θα τα βάψει μαύρα θα το κρίνουν οι πολίτες στην κάλπη

© Φωτογραφία: Twitter/KMitsotakis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
«Προεκλογικό επίδομα» χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την «13η σύνταξη», δεσμεύτηκε για δουλειές σε νέους, ενώ εκτίμησε ότι μπορούμε να φτάσουμε ρυθμό ανάπτυξη 4% μέσα σε ένα χρόνο.
Επίθεση στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι «ο κ. Τσίπρας δεν έχει πολλά πράγματα να πει για την επόμενη μέρα και ασχολείται να διαστρεβλώνει αυτά που λέμε εμείς».
Μιλώντας για τη λεγόμενη «13η σύνταξη», ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι είναι «προεκλογικό επίδομα».
«Δεν υπάρχει 13η σύνταξη, υπάρχει ένα επίδομα προεκλογικό. Εμείς λέμε ότι θέλουμε ένα μόνιμο μέτρο στήριξης», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Ο κ. Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοσταθμό News 24/7, εξήγησε πως «η σύνταξη μετατρέπεται σε οικογενειακό επίδομα».
«Η δική μου φιλοδοξία είναι να βρω δουλειά στα παιδιά και τα εγγόνια, ώστε να μην χρειάζεται ο συνταξιούχος από την πενιχρή σύνταξη να δίνει 200 ευρώ σε άνεργο παιδί ή εγγόνι. Για το θέμα αυτό δεν έχω ακούσει τίποτα από την άλλη πλευρά», υπογράμμισε.
Σχολιάζοντας το τραγούδι «Paint It Black» που μετέδιδε ο σταθμός κατά την έναρξη της συνέντευξης, ο κ. Μητσοτάκης παρατήρησε πως «το ποιος θα τα βάψει μαύρα θα το κρίνουν οι πολίτες στην κάλπη».
Ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας για το πρόγραμμα του κόμματος, έκανε λόγο για ένα «επιθετικό πρόγραμμα μείωσης φορολογικών συντελεστών» και εξήγησε πως «μειώνουμε τον φόρο στις επιχειρήσεις από το 28% στο 20% εντός διετίας, μειώνουμε ΕΝΦΙΑ κατά 30%, μειώνουμε τον εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή στο 9% για μέχρι εισοδήματα 10.000 ευρώ μειώνουμε τον φόρο στα μερίσματα από 10% σε 5%». Δεσμεύτηκε, τέλος, για «κίνητρα σε νέες επενδύσεις έντασης κεφαλαίου για να ενθαρρύνουμε τη δημιουργία πλούτου στη χώρα και υποσχέθηκε πως «θα γυρίσουμε πίσω στη μεσαία τάξη κάποια από όσα πήρε ο κ. Τσίπρας».
Ο ίδιος εκτίμησε ότι μπορούμε να φτάσουμε σε ρυθμό ανάπτυξη 4% μέσα σε ένα χρόνο, καθώς όπως είπε ότι σήμερα η οικονομία αναπτύσσεται «με μια κυβέρνηση που περίπου εχθρεύεται την έννοια της ιδιωτικής επένδυσης».
Αναφερθείς στο πολιτικό μέτωπο στην Ευρώπη και τους υποψηφίους προέδρους της Κομισιόν, ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει «δαιμονοποιήσει» τον κ. Βέμπερ, γεγονός που «δε θα είναι και ό,τι καλύτερο να έπρεπε να συνεννοηθεί με μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ». Πρόσθεσε, όμως, ότι δεν τον αφορά τον ίδιο διότι «πιστεύω ότι εμείς θα κερδίσουμε», όπως είπε.
Κάλεσε τον κ. Τσίπρα να στηρίξει τον υποψήφιο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, παρότι είναι έξω «από τον πυρήνα των ευρωπαϊκών διαπραγματεύσεων της επόμενης μέρας».
Για την επίθεση του Ρουβίκωνα με μπογιές στη Βουλή, ο κ. Μητσοτάκης επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση, μιλώντας για «απόλυτη ανοχή» και αναρωτήθηκε «πώς γίνεται ο φρούραρχος της Βουλής να είναι ακόμη στη θέση του».
«Ο Ρουβίκωνας δρα με την απόλυτη ανοχή της κυβέρνησης. Είναι αδιανόητο αυτό που έγινε χτες στο κοινοβούλιο. Υπάρχουν ξεκάθαρες ευθύνες, δεν καταλαβαίνω πώς γίνεται ο φρούραρχος της Βουλής να είναι ακόμη στη θέση του», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για «ομάδα τραμπούκων» που «εκβιάζουν την ελληνική Δημοκρατία».
Ο ίδιος δεσμεύτηκε για τροποποιήσεις στον ποινικό κώδικα ώστε να μην αφήνονται ελεύθεροι όσους πιάνει η αστυνομία και υποσχέθηκε για «πολιτική κάλυψη της αστυνομίας» ώστε να κάνει το έργο της. Πρόσθεσε ότι «το πανεπιστημιακό άσυλο θα καταργηθεί την επόμενη ημέρα» και μίλησε για 1.500 προσλήψεις αστυνομικών που θα κατανεμηθούν κατά προτεραιότητα στην ομάδα ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ η οποία θα συσταθεί ξανά.
Αναφέρθηκε, παράλληλα, σε μια μεγάλης έκτασης παρέμβαση στο Αρχαιολογικό Μουσείο και τα Εξάρχεια, ενώ εκτίμησε πως το μετρό στην πλατεία Εξαρχείων «θα αλλάξει πολλά».
Εξέφρασε δε, την εκτίμηση ότι το βράδυ των εκλογών, το «σκορ» στο Μητσοτάκης - Τσίπρας «θα γράφει 1-0».
Για τη Γενοκτονία των Ποντίων, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως θα ήταν «λυτρωτικό για την Τουρκία να αναγνώριζε μια ιστορική πραγματικότητα» και δεσμεύτηκε πως «εμείς θα αναζητήσουμε και θα ενισχύσουμε τις διεθνείς μας συμμαχίες» για την αναγνώριση της γενοκτονίας.
Ερωτηθείς εάν φοβάται «θερμό επεισόδιο με την Τουρκία», ο πρόεδρος της ΝΔ δεν απέκλεισε τις κυρώσεις.
«Αν η Τουρκία συνεχίσει να παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου, η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει σε οικονομικές κυρώσεις», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
Κλείνοντας, ο αρχηγός της ΝΔ αναφέρθηκε στην απλή αναλογική, λέγοντας ότι «θα την καταργήσουμε αμέσως».
«Θα προτείνω στην επόμενη βουλή έναν εκλογικό νόμο που θα είναι δίκαιος, αλλά θα εξασφαλίζει κυβερνησιμότητα», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Εύβοια: Απόκοσμη εικόνα στον Δύστο από την ξηρασία

  Εύβοια: Απόκοσμη εικόνα στον Δύστο από την ξηρασία Η λίμνη Δύστος που βρίσκεται νοτιοανατολικά του Αλιβερίου, αποτελεί έναν επίγειο παρ...