Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

Πληροφορίες ότι ο Παυλόπουλος δεν υπογράφει τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη, τι λένε πηγές της Προεδρίας


Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας

Πληροφορίες ότι ο Παυλόπουλος δεν υπογράφει τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη, τι λένε πηγές της Προεδρίας

© Sputnik / Michail Voskresensky
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Δεν υπογράφει, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τις 30 Ιουνίου το Σχέδιο Διατάγματος για την τοποθέτηση νέας Προέδρου και νέας Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Πώς σχολιάζουν πηγές της Προεδρίας.
Πληροφορίες φέρουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη παυλόπουλο, να μην σκοπεύει να υπογράψει το Σχέδιο Διατάγματος για την τοποθέτηση νέας Προέδρου και νέας Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου μέχρι τις 30 Ιουνίου, μέχρι τη λήψη δηλαδή της θητείας της σημερινής ηγεσίας του ανώτατου δικαστηρίου.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το kathimerini.gr, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένει να φτάσει στην Προεδρία το Σχέδιο Διατάγματος για τη νέα ηγεσία της δικαιοσύνης υπογεγραμμένο από το υπουργικό Συμβούλιο έως τη Δευτέρα. 
Εν τω μεταξύ, πηγές της Προεδρίας της Δημοκρατίας που επικαλείται το ΑΜΠΕ, μετά από ερώτηση για το τι θα πράξει ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος όταν έρθει το Σχέδιο Διατάγματος για τη νέα ηγεσία της δικαιοσύνης υπογεγραμμένο από το υπουργικό Συμβούλιο, τόνιζαν ότι «όταν έρθει το σχέδιο θα μάθετε τι θα κάνει ο ΠτΔ». Όπως είναι γνωστό ό,τι πράξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα το κάνει μετά τις 30 Ιουνίου.
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα συνεδρίασε το υπουργικό συμβούλιο και με ομόφωνη απόφασή του, εξελέγη νέα ηγεσία στον Άρειο Πάγο: Ειρήνη Καλού είναι η νέα Πρόεδρος του Αρείου Πάγου και η Δήμητρα Κοκοτίνη η νέα Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.
Όπως ανακοίνωσε, αργότερα, και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ως αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου ορίζονται οι Ευαγγελία Νίκα, ο Κωνσταντίνος Κοσούλης και ο Δημήτρης Μακρής.
Κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας άσκησε κριτική σε βάρος της Νέας Δημοκρατία για την άρνησή της για συναινετική επιλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, σημειώνοντας ότι φανερώνει βαριές πολιτικές σκοπιμότητες.
Η Νέα Δημοκρατία, περνώντας στην αντεπίθεση, έκανε λόγο για θεσμικά πρωτοφανή απόφαση και τόνισε: «Η απερχόμενη κυβέρνηση, παρά την έγκαιρη προειδοποίηση που της απηύθυνε η αντιπολίτευση, ότι δεν νομιμοποιείται να λαμβάνει καμία απόφαση πέραν των τρεχουσών υποθέσεων ενόψει των εκλογών που η ίδια προκήρυξε, προχώρησε σήμερα στον αντισυνταγματικό διορισμό νέου προέδρου και εισαγγελέα του Αρείου Πάγου».
Παράλληλα, σημείωσε ότι «εμπλέκει - κατά τρόπο απαράδεκτο - και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς εκείνος πλέον καλείται να αποφασίσει, αν θα εγκρίνει μια θεσμικά παράνομη και αντισυνταγματική ενέργεια, όπως την έχει χαρακτηρίσει σύσσωμος ο νομικός κόσμος της χώρας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/T666lG