Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Η Τερέζα Μέι ανακοίνωσε ότι παραιτείται


Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

Η Τερέζα Μέι ανακοίνωσε ότι παραιτείται

© Sputnik / Alexey Vitvitsky
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Την  παραίτησή της έκανε γνωστή σήμερα η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, μετά την τριπλή αποτυχία της να καταφέρει να περάσει από το Κοινοβούλιο της Μεγάλης Βρετανίας μια συμφωνία Brexit.
Μετά την έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών, η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι επιβεβαίωσε την πρόθεσή της να παραιτηθεί από την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος.
Η ίδια δήλωσε ότι έκανε το καλύτερο που μπορούσε για να φέρει εις πέρας το αίτημα των Βρετανών μέσα από το δημοψήφισμα και να υλοποιήσει το Brexit.
Όπως ανακοίνωσε θα μείνει στο τιμόνι του κόμματος μέχρι τις 7 Ιουνίου και στην πρωθυπουργία μέχρι να οριστεί νέος επικεφαλής στους Συντηρητικούς.
«Τώρα είναι σαφές για μένα ότι είναι για το καλό της χώρας, ένας νέος πρωθυπουργός να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας. Γι 'αυτό και σήμερα ανακοινώνω ότι θα παραιτηθώ από ηγέτης του Συντηρητικού Κόμματος την Παρασκευή 7 Ιουνίου», δήλωσε χαρακτηριστικά η Μέι.
Η βρετανίδα πρωθυπουργός κατά την ανακοίνωση της παραίτησής της ήταν εμφανώς συγκινημένη και με δάκρυα στα μάτια δήλωσε πως δεν κατάφερε να φέρει εις πέρας την εντολή του βρετανικού λαού.
Η Τερέζα Μέι είχε αποφασίσει να υποβάλει ένα νέο, αναθεωρημένο νομοσχέδιο για τη Συμφωνία Αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σήμερα μάλιστα θα παρουσίαζε στον επικεφαλής της επιτροπής ελέγχου της ηγεσίας των Τόρις, γνωστή και ως «Επιτροπή 1922», το εν λόγω σχέδιο.
Ωστόσο, αρκετοί βουλευτές και αξιωματούχοι των Συντηρητικών δεν φάνηκαν διατεθειμένοι να δώσουν άλλη πίστωση χρόνου στη Μέι, θέτοντας ζήτημα αντικατάστασής της στην κεφαλή του κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/T666lG