Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

Τα πρακτικά από το επεισόδιο Πολάκη - Μητσοτάκη στη Βουλή


Παύλος Πολάκης και Κυριάκος Μητσοτάκης

Τα πρακτικά από το επεισόδιο Πολάκη - Μητσοτάκη στη Βουλή

© Φωτογραφία : Alexandros Michailidis / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Φράσεις όπως «άντε, βρε βούρλο», διαμαρτυρίες και κατηγορίες για απειλές, ακούστηκαν στο επεισόδιο μεταξύ Πολάκη - Μητσοτάκη με τη συμμετοχή κι άλλων βουλευτών της ΝΔ, όπως αποτυπώνεται στα πρακτικά της Βουλής.
Μέρος των όσων ακούστηκαν χτες στη Βουλή στο επεισόδιο μεταξύ Παύλου Πολάκη και Κυριάκου Μητσοτάκη, με την εμπλοκή κι άλλων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, καταγράφηκαν στα πρακτικά που δημοσιεύτηκαν σήμερα.
Όλα ξεκίνησαν μετά τη σκληρή αντιπαράθεση Τσίπρα — Μητσοτάκη, όταν και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, κατέβηκε από τα υπουργικά έδρανα και πλησίασε τα έδρανα των βουλευτών της ΝΔ.
Απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη φέρεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, να του είπε: «Δεν θα μας πεις εσύ για φασισμό. Θα τα πούμε αύριο».
Ανάλογη εκδοχή έδωσε και ο ίδιος ο κ. Πολάκης με ανάρτηση στο Facebook: «Κατεβαίνοντας από τα υπουργικά έδρανα είπα στον Κυριάκο Μητσοτάκη τα εξής: "Μόνο για τη λέξη φασίστας που είπες ό,τι είμαι, έπρεπε να πάρω το λόγο επί προσωπικού για να σου απαντήσω, γιατί για τα άλλα θα σου απαντήσω αύριο. Όμως επειδή με κάλυψε πλήρως με αυτά που είπε ο πρωθυπουργός γι' αυτό δεν ζήτησα τον λόγο". Η απάντηση του "γιατί μου κουνάς το δάχτυλο πώς μου μιλάς έτσι;"»
Στα πρακτικά της Βουλής δεν αναφέρεται τι είπε ο κ. Πολάκης διότι, όπως σημειώνεται, «δεν ακούστηκε». Ωστόσο, καταγράφονται όσα ακούστηκαν στη συνέχεια.
Πρώτη μίλησε η βουλευτής της ΝΔ, Άννα Καραμανλή, λέγοντας, σύμφωνα πάντα με τα πρακτικά: «Τι είναι αυτά που λες; Μας κουνάς και το δάκτυλο! Άντε, βρε βούρλο!»
«Θα έπρεπε να ντρέπεσαι!» είπε ο Λευτέρης Αυγενάκης.
Στην έκκληση του προέδρου, Νίκου Βούτση, να υπάρξει ηρεμία, ο κ. Αυγενάκης απάντησε: «Ο υπουργός απείλησε. Εμείς δεν βγάλαμε άχνα».
«Κάντε ησυχία. Μας παρακολουθεί κι ο κόσμος!» είπε ο πρόεδρος της Βουλής, με τον κ. Αυγενάκη να επαναλαμβάνει πως «ο υπουργός σας μας απείλησε. Δεν το είδατε;» και τον κ. Βούτση να απαντά αρνητικά. «Παρατήρηση να κάνετε στον υπουργό σας, τον κ. Πολάκη, όχι σε μας», πρόσθεσε ο κ. Αυγενάκης.
«Μας κάνει και τον νταή!» είπε η Σοφία Βούλτεψη, εν μέσω εντόνων διαμαρτυριών από την πτέρυγα της ΝΔ.
Στο σημείο αυτό, ο κ. Βούτσης είπε «εντάξει, συνεννοούμαστε».
«Με έβρισε!» διαμαρτυρήθηκε η κ. Καραμανλή.
«Σας παρακαλώ, γυρίστε μπροστά, κύριε Ψυχογιέ!» ήταν η τελευταία παρατήρηση του κ. Βούτση πριν δώσει τον λόγο στην κ. Γεννηματά που θα σημάνει και τη λήξη του περιστατικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Επιδείνωση του καιρού από τα βορειοδυτικά με βροχές και καταιγίδες

  ΛΙΒΑΝΟΣ PODCAST ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ ΓΑΖΑ ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ/ EUROKINISSI ΕΛΛΑΔΑ 04.10.24 07:10 efsy...