Φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική - Έξι νεκροί - Ένα 2χρονο αγόρι ανάμεσά τους - Πληροφορίες για αγνοούμενους

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης

Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων, που έπληξαν το βράδυ της Τετάρτης τη Χαλκιδική. Πληροφορίες κάνουν λόγο για αγνοούμενους που μπορούν να ανεβάσουν τον αριθμό των νεκρών.
Μια γυναίκα από τη Ρουμανία τραυματίστηκε θανάσιμα, όταν έπεσε στέγαστρο από ταβέρνα στα Νέα Πλάγια.
Ένα ζευγάρι Τσέχων έχασε τη ζωή του εξαιτίας της ανατροπής τροχόσπιτου, λόγω των ισχυρών ανέμων, στη Σωζόπολη. Ο άτυχος ηλικιωμένος σκοτώθηκε ακαριαία, ενώ στο κέντρο υγείας της Νέας Καλλικράτειας κατέληξε και η ηλικιωμένη γυναίκα του που είχε τραυματιστεί σοβαρά. Ο 19χρονος γιός τους είναι καλά στην υγεία του, ο οποίος έχει διακομιστεί στο Κέντρο Υγείας Πολυγύρου. Σύμφωνα με πληροφορίες την ώρα του συμβάντος μέσα στο τροχόσπιτο βρισκόταν επίσης ένα ανήλικο παιδί, που έχει υποστεί σοκ.
Κατά τη διάρκεια της νεροποντής χάθηκαν τα ίχνη ενός 62χρονου ψαρά που επέβαινε σε βάρκα στη Νέα Καλλικράτεια. Έρευνες διεξάγει ένα σκάφος του λιμενικού και παραπλέοντα σκάφη. Επίσης οι αρχές ψάχνουν ένα ακυβέρνητο σκάφος με 4 επιβαίνοντες αλλοδαπούς και γίνεται έρευνα στην περιοχή που ξέσπασε μπουρίνι.
Μεγάλης έκτασης καταστροφές έχουν σημειωθεί σε αρκετές περιοχές του πρώτου ποδιού της Χαλκιδικής. Δύο ακόμη νεκροί έχουν αναφερθεί στην Ποτιδαία Χαλκιδικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν πατέρα 39 ετών με τον 2 ετών γιο του, οι οποίοι επέβαιναν στο αυτοκίνητο τους και καταπλακώθηκαν από δέντρο.
Η αστυνομία έχει επιβεβαιώσει το θάνατο τριών ατόμων, ενώ άλλα δύο εντόπισε η πυροσβεστική και απομένει η τυπική ταυτοποίηση τους και η επιβεβαίωση από τις αρχές.
Να υπενθυμίσουμε ότι η Χαλκιδική έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ο πρωθυπουργός έχει ήδη δώσει εντολή προκειμένου κυβερνητικό κλιμάκιο να μεταβεί το ταχύτερο στην περιοχή. Μεταξύ άλλων, αναμένεται να φτάσουν στο σημείο οι κοι Θεοδωρικάκος, Καράογλου, Καραμανλής, Χαρδαλιάς.
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν καταστροφές σε υποδομές και στο οδικό δίκτυο του νομού, το μέγεθος των οποίων αναμένεται να αποκαλυφθεί με το πρώτο φως της ημέρας. Αρκετές περιοχές του νομού βυθίστηκαν στο σκοτάδι, και το γεγονός αυτό δυσχεραίνει την πρόσβαση των σωστικών μέσων στα σημεία που επλήγησαν από την κακοκαιρία.
Σύμφωνα με την Διέυθυνση Πολιτικής Προστασίας της Δυτικής Μακεδονίας, οι πολίτες καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς τα φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι το πρωί της Πέμπτης.
Οι φωτογραφίες συγκλονίζουν από το σημείο που βρέθηκε το τραγικό τροχόσπιτο, όπου βρήκαν τον θάνατο δυο άνθρωποι στη Σωζόπολη:
Χαρακτηριστικό είναι και το βίντεο του seleo.gr από κεραυνό στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης: