Κυριακή 7 Ιουλίου 2019

Εκλογές 2019: Η ώρα της αλήθειας έφτασε - Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις (liveblog

Η ώρα των μεγάλων αποφάσεων έφτασε. Οι κάλπες άνοιξαν και το CNN Greece σάς μεταφέρει και σε αυτές τις εκλογές τον παλμό των εξελίξεων, μεταδίδοντας όλα τα αποτελέσματα, τις αντιδράσεις και τις δηλώσεις της κρίσιμης πολιτικής μάχης.
Διαβάστε πρώτοι τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών και ενημερωθείτε για την πορεία της ψηφοφορίας, αλλά και για τα αποτελέσματα των exit polls αμέσως μετά το κλείσιμο της κάλπης.
Μέσα, δε, από την ειδική εφαρμογή του Υπουργείου Εσωτερικών θα έχετε επίσης τη δυνατότητα να δείτε όλα τα αποτελέσματα.
Μάθετε όλες τις εξελίξεις, σε Ελλάδα και Ευρώπη, από την ώρα που ανοίγουν οι κάλπες μέχρι και το τελικό αποτέλεσμα στο liveblog του CNN Greece.

Εθνικές Εκλογές 2019

Αγάπη Βαρούνη10:11 Κυριακή, 07 Ιουλίου 2019
Ψήφισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας
Στο 3ο Δημοτικό σχολείο Χαϊδαρίου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕΔημήτρης Κουτσούμπας
«Σήμερα ψηφίζουμε για να είμαστε πιο δυνατοί την επόμενη ημέρα. Να διεκδικήσουμε το δίκιο και την αλήθεια για να ανοίξουμε ένα πιο φωτεινό μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας», δήλωσε χαρακτηριστικά, αμέσως μετά.
Αγάπη Βαρούνη10:07 Κυριακή, 07 Ιουλίου 2019
Ψηφίζει ο Κώστας Καραμανλής
Στο 1ο Δημοτικό Αγίου Ελευθερίου Θεσσαλονίκης προσήλθε ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, προκειμένου να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.
Αγάπη Βαρούνη10:05 Κυριακή, 07 Ιουλίου 2019
Ψήφισε ο Προκόπης Παυλόπουλος
Στο 3ο-4ο δημοτικό σχολείο Νέου Ψυχικού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.
Αγάπη Βαρούνη10:04 Κυριακή, 07 Ιουλίου 2019
Διεθνές το ενδιαφέρον για τις ελληνικές εθνικές εκλογες
Ογδόντα διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι διεθνών μέσων ενημέρωσης από 15 χώρες έχουν έρθει στην Αθήνα ειδικά για την κάλυψη των εθνικών εκλογών.
Πρόκειται για ΜΜΕ από την Κύπρο, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Τσεχία, τη Βουλγαρία, την Αλβανία, την Βόρεια Μακεδονία, τις ΗΠΑ, τη Βενεζουέλα, την Ιαπωνία και την Κίνα.
Αγάπη Βαρούνη09:47 Κυριακή, 07 Ιουλίου 2019
Βαρουφάκης: Συγχαρητήρια σε όσους σηκώνονται από τον καναπέ και ψηφίζουν
«Γιορτή της Δημοκρατίας» χαρακτήρισε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25Γιάνης Βαρουφάκης, τη σημερινή μέρα.
«Η Δημοκρατία ανήκει σ’ αυτούς που την υπερασπίζονται. Και αυτοί που την υποστηρίζουν είναι όσοι έρχονται να ψηφίσουν. Συγχαρητήρια σε όσους σηκώνονται από τον καναπέ και έρχονται να ψηφίσουν. Συγχαρητήρια στους υποψήφιους που εκτίθενται», δήλωσε αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

Αγάπη Βαρούνη09:41 Κυριακή, 07 Ιουλίου 2019
Ρουπακιώτης: Δικαίωμα και υποχρέωση η προσέλευση στις κάλπες
Αγάπη Βαρούνη09:39 Κυριακή, 07 Ιουλίου 2019
Ψήφισε ο Γιάνης Βαρουφάκης
Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε στις 09.30 ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25Γιάνης Βαρουφάκης, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιού Φαλήρου.
Αγάπη Βαρούνη09:09 Κυριακή, 07 Ιουλίου 2019
Ομαλά η διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών στη Θεσσαλονίκη
Ομαλά διεξάγεται από τις 7 το πρωί η εκλογική διαδικασία στην Α' και τη Β' εκλογική περιφέρεια της Θεσσαλονίκης.
Κανονικά στις θέσεις τους βρίσκονται οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και τα περισσότερα μέλη των εφορευτικών επιτροπών, όπως δήλωσαν στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων οι έφοροι εκλογών της Α' και Β' Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με τους ίδιους, η απουσία μελών εφορευτικών επιτροπών σε εκλογικά τμήματα είναι η συνηθισμένη και δεν επηρεάζει την εύρυθμη λειτουργία των εκλογών.
21352786Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αγάπη Βαρούνη09:05 Κυριακή, 07 Ιουλίου 2019
Πουλάκης: Χωρίς κανένα πρόβλημα η εκλογική διαδικασία
Το υπουργείο Εσωτερικών απευθύνει έκκληση προς τους ψηφοφόρους να ελέγξουν ξανά το εκλογικό τους τμήμα, μέσω της εφαρμογής «Μάθε πού ψηφίζεις», λόγω σημαντικών αλλαγών που υπάρχουν από τις τετραπλές κάλπες του Μαΐου.
«Από τις 7 το πρωί η εκλογική διαδικασία διεξάγεται χωρίς κανένα πρόβλημα. Λειτουργούν και τα 21.478 εκλογικά τμήματα, έχουμε επικοινωνήσει και με τις 59 εκλογικές περιφέρειες, μικρά προβλήματα για τα οποία μας ενημέρωσαν, λύθηκαν και δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κανένα πρόβλημα στην εκλογική διαδικασία», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης.
«Το δεύτερο που ήθελα να σας ενημερώσω είναι ότι λειτουργεί το τηλεφωνικό κέντρο με 30 υπαλλήλους του υπ. Εσωτερικών, όπου ενημερώνουν τους συμπολίτες μας που ακόμα δεν έχουν μάθει για το πού ψηφίζουν», σημείωσε.
Αγάπη Βαρούνη08:58 Κυριακή, 07 Ιουλίου 2019
Αλλαγή εκλογικού τμήματος για τον Γιώργο Παπανδρέου
Στο 26ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, στην πλατεία Αγίας Σοφίας, και όχι στο σχολικό συγκρότημα «Ανδρέας Γ. Παπανδρέου» -όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά- θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, στις 11:00 το πρωί ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.
Διαβάστε εδώ περισσότερα 
Αγάπη Βαρούνη08:54 Κυριακή, 07 Ιουλίου 2019
Ομαλά η διαδικασία στα Χανιά
Κανονικά και χωρίς προβλήματα διεξάγεται η εκλογική διαδικασία στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.
Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «το σύνολο των δικαστικών αντιπροσώπων παρουσιάσθηκε έγκαιρα μέχρι και το Σάββατο και όλοι είναι στις θέσεις τους».
«Αυτό που παρατηρείται είναι το σύνηθες πρόβλημα με την μη προσέλευση μελών των εφορευτικών επιτροπών, ωστόσο η διαδικασία εξελίσσεται χωρίς προβλήματα», σημείωσε.
Αγάπη Βαρούνη08:43 Κυριακή, 07 Ιουλίου 2019
Ψήφισε ο Ρουπακιώτης: «Οι κάλπες περιμένουν τους ψηφοφόρους»
Στο 386ο εκλογικό τμήμα στα Σεπόλια άσκησε πριν λίγα λεπτά, ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών, Αντώνης Ρουπακιώτης, διαβεβαιώνοντας ότι μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιο πρόβλημα στην εκλογική διαδικασία.  
«Οι κάλπες άνοιξαν από το πρωί, μέχρι τώρα δεν αναφέρθηκε το παραμικρό πρόβλημα σε όλη την επικράτεια. Οι δικαστικοί εκπρόσωποι είναι στις θέσεις τους. Οι κάλπες περιμένουν τους ψηφοφόρους. Είναι και δικαίωμα και υποχρέωση να στηρίξουμε ένα δημοκρατικό πολίτευμα που παράγει και διασφαλίζει δικαιώματα, ενώ όταν χάνει την αξιοπιστία του τα δικαιώματα αυτά αμφισβητούνται», δήλωσε χαρακτηριστικά
Αγάπη Βαρούνη07:48 Κυριακή, 07 Ιουλίου 2019
Exit polls και ασφαλής εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος
Μόλις κλείσουν οι κάλπες, στις 19:00 το απόγευμα, θα μεταδοθούν ταυτόχρονα, από όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς, τα αποτελέσματα των exit polls.
Μέχρι τις 21:00 το βράδυ εκτιμάει η Singular Logic ότι θα έχει δοθεί μία ασφαλής εκτίμηση για το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών καθώς και για τις έδρες που θα καταλάβουν τα κόμματα.
Οι επίσημες ανακοινώσεις του Υπουργείο Εσωτερικών για το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών 2019 αναμένεται να γίνουν από τον υπηρεσιακό υπουργό, Αντώνη Ρουπακιώτη.
Παράλληλα μέχρι τις 23:00 το βράδυ θα υπάρχουν οι πρώτες ασφαλείς σταυροδοσίες.
Αγάπη Βαρούνη07:34 Κυριακή, 07 Ιουλίου 2019
Τσίπρας: «Αποφασίζουμε για την ζωή μας»
Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, o Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως και η τελευταία ψήφος μπορεί να είναι καθοριστική, καλώντας τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες.
Αγάπη Βαρούνη07:27 Κυριακή, 07 Ιουλίου 2019
Τσίπρας: «Σήμερα δίνουμε τη μάχη ως το τελευταίο λεπτό»
Μάγδα Μπακούση07:24 Κυριακή, 07 Ιουλίου 2019
Ποιες είναι οι κυρώσεις αν δεν πάτε να ψηφίσετε
Η ψήφος είναι υποχρεωτική για όσους έχουν κλείσει το 17ο έτος της ηλικίας τους.
Ωστόσο, δεν υποχρεούνται να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα:
  • όσοι θα βρίσκονται στο εξωτερικό και
  • όσοι έχουν υπερβεί το 70ο έτος της ηλικίας τους.
Δείτε εδώ τι ισχύει εάν δεν πάτε να ψηφίσετε
Μάγδα Μπακούση07:16 Κυριακή, 07 Ιουλίου 2019
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι σε Αθήνα και Αττική
Οι κάλπες άνοιξαν και θα παραμείνουν ανοιχτές για τους πολίτες έως και τις 19:00 το απόγευμα.
Δείτε εδώ όλους τους υποψήφιους σε Αθήνα και Αττική
Μάγδα Μπακούση07:13 Κυριακή, 07 Ιουλίου 2019
Με τι καιρό ψηφίζουμε
Μικρή άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία σήμερα, Κυριακή ημέρα των εκλογών και θα φθάσει κατά τόπους τους 38 έως 39 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά, τους 35 στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τους 33 στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές.
Αναμένονται τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι, που κατά τόπους θα είναι πυκνές, ενώ τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στη Πελοπόννησοκαι στην Κεντρική Στερεά Ελλάδα.
Δείτε την αναλυτική πρόγνωση εδώ
Μάγδα Μπακούση07:10 Κυριακή, 07 Ιουλίου 2019
Πού ψηφίζουν οι πολιτικοί αρχηγοί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Οι πολιτικοί αρχηγοί θα προσέλθουν στις κάλπες από το πρωί της 7ης Ιουλίου προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, θα προσέλθει στις 10 το πρωί για να ψηφίσει στο 3ο-4ο δημοτικό σχολείο Νέου Ψυχικού. Λίγο αργότερα θα ψηφίσει ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στο 27ο-30ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, στην Κυψέλη. 
Δείτε για τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς εδώ
Μάγδα Μπακούση07:00 Κυριακή, 07 Ιουλίου 2019
Άνοιξαν οι κάλπες
Τα 21.478 εκλογικά τμήματα όλης της χώρας άνοιξαν για τους ψηφοφόρους και κλείνουν στις 07:00 το βράδυ. 
Το CNN Greece σάς μεταφέρει και σε αυτές τις εκλογές τον παλμό των εξελίξεων, μεταδίδοντας όλα τα αποτελέσματα, τις αντιδράσεις και τις δηλώσεις της κρίσιμης πολιτικής μάχης.
Δείτε εδώ όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις σημερινές εκλογές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Πούτιν τραβάει νέα κόκκινη γραμμή-«Θα ξεκινήσω πυρηνικό πόλεμο κατά ΗΠΑ και Ουκρανίας αν...»

  Οι Δυτικοί θεωρούν «μπλόφες» τις νέες προειδοποιήσεις του Ρώσου προέδρου, όμως η Μόσχα μάλλον σοβαρολογεί... ΟΡώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πού...