Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

Μητσοτάκης: Έχω έτοιμη την κυβέρνηση


Κυριάκος Μητσοτάκης, Δηλώσεις στον Τύπο

Μητσοτάκης: Έχω έτοιμη την κυβέρνηση

© Sputnik / Nikos Libertas / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Εθνικές εκλογές 2019 (138)
 0  0  0
Την τελευταία του τηλεοπτική εμφάνιση πριν τις εθνικές εκλογές την ερχόμενη Κυριακή έκανε ο επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Για τους στόχους της παράταξής του εάν βρεθεί στην κυβέρνηση μίλησε στην τελευταία του τηλεοπτική εμφάνιση πριν τις εκλογές, ο πρόεδρος της Νέας ΔημοκρατίαςΚυριάκος Μητσοτάκης αλλά και για το «αν κοιμάται καλά τα βράδια».
«Κοιμάμαι καλά τα βράδια. Όχι πολύ αλλά καλά», υπογράμμισε στη αρχή της συνέντευξής του στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1.
Ο κ. Μητσοτάκης εστίασε μεταξύ άλλων στην αναπτυξιακή πολιτική του κόμματός του καθώς και για τις πολιτικές που θα εφαρμόσει εάν εκλεγεί, στα εργασιακά.
«Πρέπει να μειώσουμε τους στόχους από το πλεόνασμα», σημείωσε αναφερόμενος στους γενικότερο οικονομικό πλαίσιο που θα κινηθεί η κυβέρνηση του και πρόσθεσε πως το χρέος πρέπει να αποπληρωθεί από την ανάπτυξη και όχι από την υπερφορολόγηση.
Εκτίμησε ακόμη ότι το να αλλάξει το κλίμα είναι ζήτημα μηνών.
Αναφορικά με τις επεμβάσεις στις οποίες θα προχωρήσει η Νέα Δημοκρατία εάν επικρατήσει στις εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως στόχος του είναι ο κατώτατος μισθός να αυξάνεται με ρυθμό διπλάσιο του ΑΕΠ.
Παράλληλα, υπογράμμισε πως δεν πρόκειται να «χαριστεί» στους επιχειρηματίες και πως η κυβέρνησή του θα είναι αυστηρή με την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας.
«Λέω στους επιχειρηματίες ότι θα μειώσω του φόρους αλλά έχω την απαίτηση από τους επιχειρηματίες να φροντίζουν για τους εργαζόμενους. Θέλω οι επιχειρηματίες να δίνουν μετοχές στους εργαζόμενους και θα τους δώσω κίνητρα», σημείωσε.
Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό επέκρινε αυτούς που όπως είπε, «θέλουν να μας κρατήσουν σε ένα κακό ασφαλιστικό» και σημείωσε πως χρειάζονται αλλαγές όπως σε όλα τα σύγχρονα κράτη.
«Εγγυώμαι τις κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων», συμπλήρωσε.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εντόπισε ως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της χώρας τους μακροχρόνια άνεργους και τόνισε πως πρώτη προτεραιότητα για τη ΝΔ είναι οι πολλές καλές νέες δουλειές.
«Δεν αρκεί να δημιουργήσουμε μόνο νέες θέσεις, αλλά να έχουμε και προγράμματα κατάρτισης. Το ζήτημα των δεξιοτήτων είναι κομβικής σημασίας», συμπλήρωσε.
Ο επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας ερωτήθηκε και για το «θρίλερ» με το ντιμπέιτ που τελικά δεν διεξήχθη ποτέ υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος ήθελε να πραγματοποιηθεί.
«Το ντιμπέιτ έπρεπε να γίνει. Ο κ. Τσίπρας δεν ήθελε το ντιμπέιτ με όλους. Εγώ επιμένω ότι αυτό είναι το σωστό ντιμπέιτ γιατί είμαστε κοινοβουλευτική δημοκρατία. 'Εχω αντιπαρατεθεί 42 φορές συνολικά με τον κ. Τσίπρα στη Βουλή», σημείωσε.
Ερωτηθείς για το αν είναι έτοιμος για την επόμενη ημέρα των εκλογών σε περίπτωση που η παράταξή του τερματίσει πρώτη, ο κ. Μητσοτάκης ήταν σαφής.
«Η ισχυρή εντολή θα μας δώσει τη δυνατότητα να ξεδιπλώσουμε το σχέδιό μας. Έχουμε κάνει πάρα πολύ μεγάλη προετοιμασία. Έχω έτοιμη την κυβέρνηση, κάποιοι το γνωρίζουν. Η κυβέρνηση θα ορκιστεί την Τρίτη».
Ταυτόχρονα, σημείωσε πως ένας πολιτικός αρχηγός και υποψήφιος πρωθυπουργός, «έχει το μέγιστο πολιτικό κεφάλαιο το έχει την Κυριακή το βράδυ» και ο ίδιος θα το χρησιμοποιήσει για επενδύσεις γρήγορης απόδοσης.
Στο ερώτημα για το ποια θα είναι τα πρώτα νομοσχέδια που θα προωθήσει η κυβέρνησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε σαφές πως αυτά θα αφορούν τη δομή του κράτους, τον ρόλο των γραμματέων, τη δημιουργία μιας ανεξάρτητης αρχής διαφθοράς και τη ρύθμιση του ζητήματος μετακλητών.
Πρώτη προτεραιότητά του επίσης, όπως σημείωσε, είναι και η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.
«Θα συνεργαστούμε με τα πανεπιστήμια ώστε να βρούμε τον τρόπο να υπάρχει ειδική είσοδος σε ορισμένους χώρους», τόνισε.
Αναφερθείς στο ζήτημα των επιδομάτων ξεκαθάρισε πως δεν η κυβέρνησή του δεν θα κόψει κανένα από τα επιδόματα.
«Αντιθέτως η πρώτη μας προτεραιότητα είναι να ενισχύσουμε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Το έκτακτο επίδομα στους συνταξιούχους δινόταν στο τέλος του χρόνου. Ο ΣΥΡΙΖΑ το έδωσε 3 ημέρες πριν τις ευρωεκλογές, για το 2019. Το 2020 πρόθεσή μας είναι να το διατηρήσουμε», σημείωσε. 
Σχετικά με τη φορολογία στον επιχειρηματικό χώρος υπογράμμισε πως σκοπεύσει να επαναφέρει συνολικά τον ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% και σημείωσε πως οι μειώσεις των φορολογικών συντελεστών θα εφαρμοστούν από 1ης Ιανουαρίου του 2020. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Καιρός: Εως 31 βαθμούς η θερμοκρασία – Πού αναμένονται καταιγίδες Ιστορία από Newsroom • 9 ώρ. • 3 λεπτά ανάγνωσης

  Καιρός: Εως 31 βαθμούς η θερμοκρασία – Πού αναμένονται καταιγίδες Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές  βροχές  και πιθανώς μεμονωμένες ...