Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

Πολιτικές αντιδράσεις για τη συνέντευξη Τσίπρα στον ΣΚΑΪ


Αλέξης Τσίπρας.

Πολιτικές αντιδράσεις για τη συνέντευξη Τσίπρα στον ΣΚΑΪ

© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Με «πυρά» κατά του Αλέξη Τσίπρα και παραπομπή στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, σχολίασαν Νέα Δημοκρατία και Κίνημα Αλλαγής, τη χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού στον ΣΚΑΪ.
Αντιδράσεις στον πολιτικό κόσμο προκάλεσε η χθεσινή συνέντευξη του Αλέξη Τσίπραστον ΣΚΑΪ, με τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και το Κίνημα Αλλαγής, να κατηγορούν τον πρωθυπουργό για αλαζονεία.
Ο Αλέξης Τσίπρας, με τη συνέντευξη που παραχώρησε, το βράδυ της Τρίτης, στον τηλεοπτικό σταθμό, έδωσε τέλος στο εμπάργκο της Κουμουνδούρου και κλήθηκε να απαντήσει σε μια σειρά από ζητήματα που έχουν βρεθεί το τελευταίο διάστημα στο επίκεντρο της επικαιρότητας, εν όψει και των επικείμενων εκλογών. 
Η Νέα Δημοκρατία έσπευσε να σχολιάσει τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού, εξαπολύοντας «πυρά» εναντίον του.
«Ακόμη και στις στιγμές που εξαναγκάστηκε να απολογηθεί, δεν μπορούσε να κρύψει την αλαζονεία του», επεσήμανε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συμπληρώνοντας: «Η συνέντευξη του κ. Τσίπρα στον ΣΚΑΪ ήταν χρήσιμη, γιατί ξαναθύμισε στους πολίτες ότι είναι αμετανόητος για την καταστροφή που προκάλεσε στην χώρα μας. Κυριακή κοντή γιορτή».
Από την πλευρά του το ΚΙΝΑΛ, σχολίασε ότι ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε στον ΣΚΑΪ «σπάζοντας το δικό του εμπάργκο, για να μας πει πάλι ψέμματα». Και συμπλήρωσε, στρέφοντας τα βέλη του κατά του κ. Τσίπρα: «Αμετανόητος, αλαζονικός και κολλημένος με την εξουσία».
«Για αυτόν όλα έγιναν καλά, όλα είναι υπέροχα. Το τρίτο μνημόνιο, η εξοντωτική φορολογία, οι μειώσεις στις συντάξεις, η κατάρρευση των νοσοκομείων, η σκευωρία της Novartis, η έξαρση της εγκληματικότητας, τα κατά Τσίπρα επιτεύγματα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/Ακροδεξιάς», σημείωσε το κόμμα. 
«Και όπου σε κάποια λίγα, μας είπε ότι έγιναν λάθη, έφταιγαν οι άλλοι και οι συνεργάτες του. Όπως για το κυνισμό του στο Μάτι, έφταιγαν οι Υπουργοί του που δεν του είχαν πει παρά μόνο για ένα οι δυο νεκρούς», ανέφερε ακόμη, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο πρωθυπουργός.
«Ο κ. Τσίπρας έχει πάρει διαζύγιο με την αλήθεια. Αλλά το χειρότερο είναι ότι εξακολουθεί να νομίζει ότι μπορεί για μια ακόμη φορά να εξαπατήσει τους Έλληνες. Την απάντηση θα πάρει την Κυριακή», κατέληξε το Κίνημα Αλλαγής.

Βαρουφάκης: Λάθος επιλογή που τον εμπιστεύτηκα

Θέση για τη χθεσινοβραδινή συνέντευξη του πρωθυπουργού πήρε και ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, αναφερόμενος και στο 2015. Όπως σημείωσε ο ίδιος, η απόφαση για ρήξη με τους δανειστές ήταν κοινή και όχι προσωπική, ενώ μίλησε για λάθος του που εμπιστεύτηκε τον Αλέξη Τσίπρα.
«Για μια φορά συμφωνούμε με τον πρωθυπουργό. Αυτός έκανε λαθος επιλογή με εμένα, κι εγώ έκανα λάθος επιλογή που επέλεξα να εμπιστευτώ τον κ. Τσίπρα», είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
«Προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Είχαμε επιλέξει να προβούμε σε ρήξη με τους δανειστές», ανέφερε μεταξύ άλλων. 

Παππάς: Έγινε σαφές γιατί ο Μητσοτάκης δεν τολμάει να κάνει ντιμπέιτ με τον Τσίπρα

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον Νότιο Τομέα Αθήνας, Νίκος Παππάς, μιλώντας στην ΕΡΤ1, παρατήρησε ότι από τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα, έγινε σαφές γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν τολμάει να κάνει ντιμπέιτ μαζί του.
Όπως είπε, μάλιστα σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η συνέντευξη του πρωθυπουργού επικεντρώθηκε, σκοπίμως, σε δευτερεύοντα θέματα, προκειμένου σύμφωνα με τον ίδιο, να μην συζητηθεί η ουσία.
Σχολίασε ότι θα ήταν πιο ενδιαφέρουσα η συνέντευξη, «αν είχε ερωτηθεί για το τι καταφέραμε στην οικονομία αυτά τα 4 χρόνια», λέγοντας πάντως ότι «καλά έκανε και πήγε, όπως καλά κάναμε και δεν πηγαίναμε όλο το προηγούμενο διάστημα».
«Ο πρωθυπουργός έδειξε ότι δεν κωλώνει», είπε ακόμη και πρόσθεσε ότι θα ήταν ευχής έργο τέτοια στάση να έχει και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «και να καθίσει ο Τσίπρας με τον Μητσοτάκη να αντιπαρατεθούν, για να καταλάβει και ο κόσμος τι προτίθεται να κάνει ο καθένας, αν ο λαός του εμπιστευθεί την πλειοψηφία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/TDZyq7