Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

Ξεκινούν τα δύσκολα για την επόμενη κυβέρνηση: «Τηρήστε τα συμφωνηθέντα» το μήνυμα των δανειστών


Συνεδρίαση του Eurogroup

Ξεκινούν τα δύσκολα για την επόμενη κυβέρνηση: «Τηρήστε τα συμφωνηθέντα» το μήνυμα των δανειστών

© AFP 2019 / Emmanuel Dunand
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Την επομένη των βουλευτικών εκλογών, θα συνεδριάσει η ευρωόμαδα των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, η οποία αναμένεται να στείλει μήνυμα τήρησης των συμφωνηθέντων.
Μήνυμα τήρησης των συμφωνηθέντων «στην επόμενη κυβέρνηση» αναμένεται να στείλει το Eurogroup της 8ης Ιουλίου, το οποίο συνέρχεται μόλις μία ημέρα μετά τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής.
Οι εκπρόσωποι των δανειστών, κατά τη διάρκεια του χθεσινού EuroWorking Group (EWG), φέρεται να έκαναν αυστηρές συστάσεις στους εκπροσώπους του υπουργείου Οικονομικών, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο παρέκκλισης από τα συμφωνηθέντα.
Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του «real.gr» στις Βρυξέλλες, οι πιστωτές έχουν αποφασίσει να «στείλουν μήνυμα τήρησης των συμφωνηθέντων σε κάθε επόμενη ελληνική κυβέρνηση».
Οι λεπτομέρειες επί του ελληνικού προγράμματος, βέβαια, εκτιμάται ότι θα παραπεμφθούν στη συνεδρίαση της ευρωομάδας τον προσεχή Σεπτέμβριο.
Πάντως, ηχηρό καμπανάκι προς την κυβέρνηση έστειλε τη Δευτέρα και η Τράπεζα της Ελλάδας, η οποία προειδοποίησε αφενός για τον κίνδυνο μη επίτευξης των απαιτούμενων δημοσιονομικών στόχων, αφετέρου για τον κίνδυνο επίτευξης ρυθμών ανάπτυξης χαμηλού επιπέδου.
Συγκεκριμένα, η κεντρική τράπεζα προβλέπει ότι η ελληνική οικονομία θα «τρέξει» με ρυθμούς ανάπτυξης πέριξ του 2% έως το 2021, εκτιμώντας ότι αυτοί θα μπορούσαν να ήταν ακόμη υψηλότεροι, εφόσον δεν παρατηρούνταν καθυστερήσεις στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.
Στον δημοσιονομικό τομέα, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου τόσο για το πρόσφατο πακέτο φοροελαφρύνσεων, το οποίο νομοθετήθηκε παραμονές των ευρωεκλογών, όσο και για την κατάργηση της προνομοθετημένης μείωσης του αφορολόγητου ορίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/TDXbMh