Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020

Η Αθήνα διαψεύδει το ΝΑΤΟ για τις συνομιλίες με την Τουρκία - Τι είχε δηλώσει ο Στόλτενμπεργκ

ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (348)
0 41
Βρείτε μας

Σε διάψευση των λεγομένων του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ περί διαλόγου μεταξύ Αθήνας - Άγκυρας προχώρησαν ελληνικές διπλωματικές πηγές.

Ελληνικές διπλωματικές πηγές διαψεύδουν τις φερόμενες τεχνικές συνομιλίες με την Τουρκία για την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, που ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, λέγοντας πως: «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Την ίδια στιγμή, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΜΠΕ) οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι συγκρατούν την πρόθεση του κ. Στόλτενμπεργκ «να εργαστεί για να θεσπίσει μηχανισμούς αποκλιμάκωσης στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ».

Πάντως, σύμφωνα με τις διπλωματικές πηγές της Ελλάδας, αποκλιμάκωση συνιστά μόνο: «η άμεση απομάκρυνση όλων των τουρκικών πλοίων από την ελληνική υφαλοκρηπίδα».

Τι προηγήθηκε

Υπενθυμίζεται πως ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ το βράδυ της Πέμπτης, με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασνό στο Twitter, ανακοίνωσε τη διεξαγωγή συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ με στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

​«Μετά τις συζητήσεις μου με τους ηγέτες Ελλάδας και Τουρκίας, οι δύο σύμμαχοι συμφώνησαν να ξεκινήσουν τεχνικές συνομιλίες στο ΝΑΤΟ για τη θέσπιση μηχανισμών προκειμένου να υπάρξει στρατιωτική αποκλιμάκωση και να μειωθεί ο κίνδυνος περιστατικών και ατυχημάτων στην Ανατολική Μεσόγειo», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στόλτενμπεργκ σε tweet του.

Στη συνέχεια, ο ΓΓ του ΝΑΤΟ πρόσθεσε ότι Ελλάδα και Τουρκία είναι πολύτιμοι σύμμαχοι και πως το ΝΑΤΟ είναι ένας σημαντικός φορέας για διαβουλεύσεις σε κάθε ζήτημα που επηρεάζει την κοινή ασφάλεια.

Φωτογραφία προφίλ, ανοίγει τη σελίδα προφίλ στο Twitter σε νέα καρτέλα

Following my discussions with Greek & Turkish leaders, the two Allies have agreed to enter into technical talks at #NATO to establish deconfliction mechanisms and reduce the risk of incidents & accidents in the #EastMed.
561
695 άτομα γράφουν Tweet σχετικά με αυτό
«Παραμένω σε στενή επαφή με όλους τους εμπλεκόμενους συμμάχους για να βρεθεί λύση με πνεύμα νατοϊκής αλληλεγγύης» κατέληξε η σχετική ανακοίνωση.

Συνομιλία Μέρκελ - Ερντογάν για Ανατολική Μεσόγειο

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως στο επίκεντρο της επικοινωνίας νωρίτερα η Γερμανίδα καγκελάριος με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, βρέθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας τους, ο Τούρκος πρόεδρος έστρεψε τα πυρά του εναντίον της Αθήνας, τονίζοντας πως: «είναι απαράδεκτο ότι η εγωιστική και άδικη στάση της Ελλάδας, υποστηρίζεται από ορισμένες χώρες».

Στη συνέχεια μάλιστα, σύμφωνα με το Anadolu, πρόσθεσε πως η ελληνική πλευρά και οι χώρες που την υποστηρίζουν «έχουν λάβει μέτρα για να κλιμακώσουν την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο».

Παράλληλα, ο κ. Ερντογάν εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις προσπάθειες της κ. Μέρκελ να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος στην περιοχή, το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο: «προκαλείται από τα βήματα της Ελλάδας και των χωρών που την υποστηρίζουν» τα οποία, όπως σημειώνει: «βλάπτουν την περιφερειακή ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου