Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

Χαρδαλιάς για Εφετείο: Μία συγκέντρωση 20.000 ανθρώπων θα φέρει κρούσματα

 

ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (715)
Βρείτε μας

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, αναφέρθηκε στη μεγάλη συγκέντρωση έξω από το Εφετείο Αθηνών για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Την πεποίθησή πως η μαζική κινητοποίηση έξω από το Εφετείο Αθηνών την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, ημέρα που ανακοινώθηκε η απόφαση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής θα φέρει κρούσματα κορονοϊού, εξέφρασε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς κατά την σημερινή ενημέρωση του υπουργείο Υγείας για την πορεία της πανδημίας ανέφερε πως τον ανησύχησε η εικόνα συνωστισμού και υπενθύμισε πως έχει τοποθετηθεί για τέτοιου είδους εκδηλώσεις.

«Αντιλαμβανόμενος την πρόθεση όλων όσων ήταν εκεί, σε κάθε περίπτωση, όμως, αισθάνομαι και από ότι μοιράζομαι με τους επιδημιολόγους, αυτό μπορεί να δημιουργήσει κάποια μικρή ή μεγάλη έξαρση» επεσήμανε ο υφυπουργός.

Στη συνέχεια ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως: «κάθε μεγάλος ή μικρός συγχρωτισμός δημιουργεί κινδύνους», συμπληρώνοντας ότι: «είναι σχεδόν σίγουρο ότι μία συγκέντρωση 20.000 ανθρώπων θα φέρει κρούσματα, το οποίο απευχόμαστε αλλά είμαστε εδώ για να το αντιμετωπίσουμε».

Το τελευταίο 24ωρο, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ανακοίνωσε 391 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 56 συνδέονται με γνωστές συρροές και 36 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 21.772, εκ των οποίων το 55,7% άνδρες, ενώ παράλληλα, ο αριθμός των διασωληνωμένων έφτασε τους 98, που αποτελεί ρεκόρ.

Παράλληλα, η τρίτη ημέρα της πολύκροτης δίκης της Χρυσής Αυγής, ολοκληρώθηκε με τις δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων και το δικαστήριο να διακόπτει τη συνεδρίασή του.

Μάλιστα, η πρόεδρος του δικαστηρίου, κα Μαρία Λεπενιώτου ρώτησε την εισαγγελέα, Αδαμαντία Οικονόμου, αν μπορεί να συνεχίσουν τη διαδικασία κι εκείνη απάντησε «να συνεχίσουμε τη Δευτέρα».

Δηλαδή, τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, θα διασκεφθεί εκ νέου, προκειμένου να ανακοινωθεί η απόφασή του επί των σχετικών αιτημάτων των κατηγορουμένων για την αναγνώριση ελαφρυντικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

"Βόμβα" Δένδια! Έρχεται full εθελοντική στράτευση γυναικών και μεγάλες αλλαγές στην στρατιωτική θητε

  Στρατός Ξηράς 04.10.2024 - 16:29 Θα αλλάξει και η στολή και ο εξοπλισμός του μαχητή. Σύγχρονο κράνος, προστατευτικά γυαλιά, επιγον...