Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Στη ΓΑΔΑ ο Νίκος Μιχαλολιάκος - Παραδόθηκαν Κασιδιάρης, Ηλιόπουλος, Γερμενής - Φωτογραφίες, βίντεο

 

Κρούσματα: 
41.295.421
Ανέρρωσαν: 
28.152.119

Θάνατοι: 
1.132.379
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Βρείτε μας

Στη Γενική Αστυνομική Διευθύνση Αττικής (ΓΑΔΑ) έφτασε πριν λίγο, ο Νίκος Μιχαλολιάκος και αναμένεται να μεταφερθεί στον εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος έφτασε το απόγευμα της Πέμπτης στη ΓΑΔΑ, και από εκεί πρόκειται να μεταφερθεί στον εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών.

Μαζί του ήταν η σύζυγος και η κόρη του, Ελένη Ζαρούλια και Ουρανία Μιχαλολιάκου, η οποία επιτέθηκε φραστικά στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν στο σημείο.

«Είστε ξεφτίλες, εσείς είστε η εγκληματική οργάνωση» δήλωσε η κ. Μιχαλολιάκου.

Μάλιστα, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, ήταν σκεπασμένος με μπουφάν για να μην φαίνεται, ενώ νωρίτερα, σε δηλώσεις έξω από το σπίτι του, επεσήμανε πως η δικαιοσύνη κάποια στιγμή θα φανεί, και σημείωσε πως είναι υπερήφανος που διώκεται για τις ιδέες του.

Ακόμη, έκανε λόγο για πολιτική και όχι ποινική δίωξη, σημειώνοντας πως κάποιοι θα ντρέπονται για αυτή την απόφαση.

Προηγήθηκε η απόφαση - σταθμός του δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία στη φυλακή πρόκειται να οδηγηθεί η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής καθώς δεν δόθηκε αναστολή στους περισσότερους από το διευθυντήριο.

Μεταγωγή συλληφθέντων μετά την ανακοίνωση της τελικής καταδικαστικής απόφασης του δικαστηρίου στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Αθήνα 22 Οκτωβρίου 2020
© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : SOOC / NIKOS LIBERTAS
Μεταγωγή συλληφθέντων μετά την ανακοίνωση της τελικής καταδικαστικής απόφασης του δικαστηρίου στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Αθήνα 22 Οκτωβρίου 2020

Νωρίτερα, στο αστρυνομικό τμήμα στο Ντράφι, παραδόθηκε από μόνος του ο Ηλίας Κασιδιάρης που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών και έξι μηνών και η ποινή του δεν έλαβε ανασταλτικό χαρακτήρα.

Με τη σειρά του, ο Γιώργος Γερμενής προσήλθε στο αστυνομικό τμήμα της Ραφήνας, επσημαίνοντας πως δεν αποδέχεται την κατηγορία, ενώ ισχυρίστηκε πως είναι 100% αθώος και απλώς βοηθούσε τον κόσμο.

Μεταγωγή συλληφθέντων μετά την ανακοίνωση της τελικής καταδικαστικής απόφασης του δικαστηρίου στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Αθήνα 22 Οκτωβρίου 2020
© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : SOOC / NIKOS LIBERTAS
Μεταγωγή συλληφθέντων μετά την ανακοίνωση της τελικής καταδικαστικής απόφασης του δικαστηρίου στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Αθήνα 22 Οκτωβρίου 2020

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος, στο αστυνομικό τμήμα Πικερμίου, τόνισε πως το κέρδος του όλο αυτό το διάστημα ήρθε πιο κοντά στον Θεό, κατηγόρησε τους δικαστές πως παίρνουν εντολές και ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρχαν τάγματα εφόδου.

Επίσης, στο ΑΤ Νίκαιας παραδόθηκε και ο πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Πατέλης, ενώ μετά την μη αναγνώριση ανασταλτικών, μέσα στο δικαστήριο συνελήφθησαν οι καταδικασμένοι της Χρυσής Αυγής, μεταξύ αυτών, ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

Ποιοι οδηγούνται στη φυλακή από τη Χρυσή Αυγή

Μεταξύ αυτών που θα φυλακιστούν είναι και οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής, Χρήστος Παππάς, Ηλίας Παναγιώταρος και Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

Ακόμη, ως μέλη της οργάνωσης, πρόκειται να φυλακιστούν οι Αντώνης Γρέγος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Νίκος Κούζηλος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης και Νίκος Μίχος.

Στη φυλακή οδηγούνται, τέλος, 14 συνεργοί του Γιώργου Ρουπακιά, καθώς και οι δύο πυρηνάρχες της οργάνωσης Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής.

Σημειώνεται ότι η εισαγγελέας ζήτησε να αφαιρεθεί η προσωρινή κράτηση από τα συνολικά έτη κάθειρξης που επιβλήθηκαν στους καταδικασθέντες.

Σε ποιους δόθηκαν ανασταλτικά

Οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής στους οποίους δόθηκαν ανασταλτικά είναι οι εξής: Μιχάλης Αρβανίτης, Στάθης Μπούκουρας, Ελένη Ζαρούλια, Δημήτρης Κουκούτσης και Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος.

Για τους πρώην βουλευτές που θα μείνουν ελεύθεροι, το δικαστήριο επέβαλε να δοθεί εγγύηση ύψους 20.000 ευρώ.

Επιπλέον, ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους θα αφεθούν οι εξής καταδικασθέντες: Σκάλκος, Δήμου, Μαρίας, Αντωνακόπουλος, Παπαδόπουλος, Καστρινός και Δασκαλάκης.

Σε ποιες φυλακές θα οδηγηθούν οι καταδικασθέντες

Όπως έχει γίνει γνωστό, όλοι οι καταδικασθέντες που θα φυλακισθούν, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες θα οδηγηθούν στη ΓΑΔΑ όπου υπάρχει ειδικός χώρος στον έβδομο όροφο για την κράτησή τους.

Στη συνέχεια στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τη σήμανση τους και στον εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών στο Εφετείο, ο οποίος θα ορίσει και το σωφρονιστικό κατάστημα όπου θα κρατηθεί ο καθένας και αμέσως μετά θα οδηγηθούν στο Τμήμα Μεταγωγών και από εκεί στις φυλακές.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΜΠΕ), η ηγετική ομάδα, εκτός απροόπτου, θα οδηγηθεί στις φυλακές Δομοκού, ενώ οι υπόλοιποι θα μοιραστούν στις ίδιες φυλακές καθώς και στα καταστήματα κράτησης Μαλανδρίνου και Τρικάλων, εκτός και είναι διαφορετικές οι αποφάσεις του αρμόδιου εισαγγελέα.

Πάντως όπως δήλωσε αρμόδιος παράγοντας της ΕΛ.ΑΣ, η Ασφάλεια είναι πανέτοιμη να προχωρήσει στην εκτέλεση των συλλήψεων και τη διεκπεραίωση των διαδικασιών.

Για το σκοπό έχουν συσταθεί 20 ομάδες συλλήψεων, οι οποίες είναι στα σημεία που βρίσκονται οι καταδικασθέντες, προκειμένου αν δεν παρουσιαστούν αυτοβούλως, να προχωρήσουν σε συλλήψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Σε υπαρξιακό αδιέξοδο η Ευρωπαϊκή Ενωση

  ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ European Union Η βασική πρόταση του Ντράγκι είναι ότι απαιτείται «κρεσέντο» επενδύσεων με έμφαση στις νέε...