Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

Πέθανε ο σπουδαίος τραγουδιστής Αντώνης Καλογιάννης

 

Κρούσματα: 
106.995.622
Ανέρρωσαν: 
59.847.167

Θάνατοι: 
2.343.469
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Βρείτε μας

Ο Αντώνης Καλογιάννης, έφυγε από τη ζωή, όπως έκαναν γνωστό με ανάρτησή τους σε social media οι οικείοι του.

Ο τραγουδιστής έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών. Ο Αντώνης Καλογιάννης, είχε τραγουδήσει τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, του Μάριου Τόκα, Τάκη Μουσαφίρη, του Αργύρη Κουνάδη καθώς και -μαζί με τη Βίκυ Μοσχολιού- στο δίσκο του Δήμου Μούτση «Συνοικισμός Α», που κυκλοφόρησε το 1972. Επίσης -μαζί με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη- στο δίσκο του Ηλία Ανδριόπουλου «Γράμματα στο Μακρυγιάννη», που κυκλοφόρησε το 1979.

Ο Αντώνης Καλογιάννης είχε γεννηθεί τον Αύγουστο του 1940 στην Καισαριανή. Την είδηση του θανάτου του έκαναν γνωστή οι οικείοι του με ανάρτησή τους στα social media.

Το ταξίδι του στο ελληνικό πεντάγραμμο ξεπερνά τα 40 χρόνια. Συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους συνθέτες και έδωσε το δικό του χαρακτηριστικό ερμηνευτικό στίγμα τόσο στα τραγούδια του αγώνα, όσο και του έρωτα.

Η ζωή του Αντώνη Καλογιάννη άλλαξε πορεία όταν το 1966 συναντήθηκε με τον Μίκη Θεοδωράκη ο οποίος τον άκουσε να τραγουδάει καθώς περνούσε τυχαία από μαγαζί όπου ο Αντώνης Καλογιάννης εργαζόταν ως τσαγκάρης.

Από την Καισαριανή όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, βρέθηκε στους μεγαλύτερους συναυλιακούς χώρους της τότε Σοβιετικής Ένωσης, της Ευρώπης αλλά και της Αμερικής να ερμηνεύει υπό την καθοδήγηση του Μίκη Θεοδωράκη στίχους του Σικελιανού, του Ρίτσου και του Σεφέρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

ΜέΡΑ25: Επαγρύπνηση για το MV Kathrin που μεταφέρει πυρομαχικά στο Ισραήλ

  ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ 06.10.24 20:14 efsyn Σε επαγρύπνηση σε περίπτωση που το πλοίο-αρωγός της γενοκτονίας MV Kathrin προσπαθήσει ν...