Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

Δημοσκόπηση: Διαφωνούν οι πολίτες με το εργασιακό ν/σ και τα μέτρα για την πανδημία

 Δημοσκόπηση: Διαφωνούν οι πολίτες με το εργασιακό ν/σ και τα μέτρα για την πανδημία

DREAMSTIME



Ακολουθήστε μας στο Google news 

Ακόμα μια δημοσκόπηση καταγράφει την αντίθεση της πλειονότητας των ερωτηθέντων πολιτών για σημαντικές επιλογές τις οποίες υλοποίησε ή δρομολογεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. 

Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση του κεντρικού δελτίου Ειδήσεων του OPEN –που πραγματοποιήθηκε από τις 17 έως τις 21 Μαΐου από την ALCO– το 53% των ερωτηθέντων δηλώνει μη ικανοποιημένο από τα κυβερνητικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, τη στιγμή που το 40 έχει αντίθετη άποψη.

Επίσης, το 54% κρίνει ως δυσμενείς για τους εργαζομένους, τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για τα εργασιακά, ενώ μόλις το 25% τις θεωρεί ευνοϊκές.

Αίσθηση προκαλεί και η καταγραφή των απόψεων των πολιτών περί ασφάλειας. Περίπου δύο στους τρεις δηλώνουν ότι αισθάνονται λίγο (34%) ή καθόλου (33%) ασφαλείς σε σχέση με φαινόμενα βίας και εγκληματικότητας. 

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χάνει δύο ποσοστιαίες μονάδες, όσον αφορά την εμπιστοσύνη του κόσμου ως πρωθυπουργός, με τον Αλέξη Τσίπρα να παραμένει στο ίδιο ποσοστό.

Σε άλλα ερωτήματα, το 67% δηλώνει ικανοποιημένο από την κυβέρνηση σε σχέση με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος εμβολιασμών, ενώ το 49% εκτιμά ότι θα πρέπει να υπάρχει συνεπιμέλεια εξίσου και από τους δύο γονείς, σε περίπτωση διαζυγίου. 

Ωστόσο, η αντίθεση των πολιτών σε αρκετές από τις κυβερνητικές επιλογές δεν αποτυπώνεται με εμφατικό τρόπο στην πρόθεση ψήφου, καθώς η Ν.Δ. εξακολουθεί να συντηρεί μια διψήφια διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, με την απόσταση μεταξύ τους να μειώνεται μόλις κατά 0,4% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας. 

Πλέον, η Ν.Δ. συγκεντρώνει (στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων) 37,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24%, το ΚΙΝ.ΑΛΛ. 6,8, το ΚΚΕ 5,2%, η Ελληνική Λύση 4%, το ΜέΡΑ25 2,9%, ενώ οι αναποφάσιστοι ανέρχονται σε 14%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Η Μαρινέλλα κατέρρευσε στη σκηνή στο Ηρώδειο – Αναβλήθηκε η συναυλία

  Η Μαρινέλλα κατέρρευσε στη σκηνή στο Ηρώδειο – Αναβλήθηκε η συναυλία Ανησυχία για τη  Μαρινέλλα  που κατέρρευσε στη σκηνή στο  Ηρώδειο  κα...