Τρίτη 18 Μαΐου 2021

Στην ΕΜΑΚ οι πρώτοι "υποχρεωτικοί" εμβολιασμοί στην Ελλάδα

 

Στην ΕΜΑΚ οι πρώτοι "υποχρεωτικοί" εμβολιασμοί στην Ελλάδα

Εμβόλιο κορονοϊού - Sputnik Ελλάδα, 1920, 18.05.2021
Βρείτε μας
Από την ΕΜΑΚ φαίνεται ότι ξεκινούν οι πρώτοι "υποχρεωτικοί" εμβολιασμοί στην Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, εκδόθηκε σχετική απόφαση από το αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος.
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει εντολή για «υποχρεωτικό» εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, ως προϋπόθεση για εργασία σε κρατική υπηρεσία. Πρόκειται, όπως έγινε γνωστό, για διαταγή του αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος που αφορά στην Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ).
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, όσοι εργάζονται στην ΕΜΑΚ καλούνται να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού, ενώ όποιοι επιλέγουν να μην εμβολιαστούν, θα αντικαθίστανται.
Σύμφωνα με σχετικό υπηρεσιακό έγγραφο και τις πληροφορίες που βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας, στην ΕΜΑΚ, στο εξής, θα υπηρετούν υποχρεωτικά μόνο όσοι υπάλληλοι έχουν προβεί στον σχετικό εμβολιασμό.
Το εμβόλιο της Pfizer - Sputnik Ελλάδα, 1920, 11.05.2021
Ελλάδα
Εμβόλιο κορονοϊού και παιδιά: Η προϋπόθεση για να ξεκινήσει ο εμβολιασμός, οι σκέψεις της κυβέρνησης
Σε αντίθετη περίπτωση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα δρομολογηθεί η αντικατάστασή τους στις εν λόγω υπηρεσίες από άλλους υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος που θα έχουν εμβολιαστεί.
Ακόμη, όπως έγινε γνωστό, οι υπάλληλοι της ΕΜΑΚ έχουν περιθώριο μέχρι τις 11 Ιουνίου, προκειμένου να εμβολιαστούν και περιθώριο 3 ημερών για να εκδηλώσουν τις προθέσεις τους.
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε πρόσφατη συνέντευξή του στον ALPHA, είχε δηλώσει ότι το φθινόπωρο θα αποφασιστεί το ενδεχόμενο του υποχρεωτικού εμβολιασμού κάποιων κατηγοριών εργαζομένων.
«Η συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κάποιων κατηγοριών εργαζομένων πρέπει να ανοίξει» είχε πει.
Εμβολιασμός στη Ρωσία κατά του κορονοϊού.  - Sputnik Ελλάδα, 1920, 08.04.2021
Κόσμος
Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: "Νόμιμος και αναγκαίος ο υποχρεωτικός εμβολιασμός"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Κυρ. Μητσοτάκης: Μειωμένα διόδια από 2,8 εως 3 ευρώ θα πληρώνουν από σήμερα όσοι διασχίζουν την Κεντρική Ελλάδα - Στα 2,5 ευρώ μειώνονται και της Αττικής Οδού

  ΠΟΛΙΤΙΚΉ / Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024, 10:25:24 / Τελευταία Ενημέρωση: 11:38 / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Μειωμένα διόδια από 2,8 εως 3 ευρώ θα πληρών...